L, 16. juuli 2011 16:00, Suure Munamäe vabaõhulava, Haanja vald
P, 17. juuli 2011 13:00, Suure Munamäe vabaõhulava, Haanja vald

Juuli keskel toimub Haanjas, Suurel Munamäel tore sündmus. Kontsertlavastus ” SUURE MÄE VÄGISED” keskendub rahvusvahelise tuntusega helilooja, muusiku, koorijuhi ja astronoomiahuvilise Urmas Sisaski viimase kahe aasta loodud muusikale teatri vallas.

Urmas Sisask on loonud Haanjamaal originaalmuusika lavastustele “Viimane mägi” 2009 ja “Kalevipoeg kuningaks” 2010 . Need lihtsad, südamlikud, hoogsad ning meeldejäävad laulud on võitnud rohkelt publiku südameid. Soovime need uues kontekstis vaatajate ette tuua ja sealsamas helikandjale salvestada.

Helilooja Urmas Sisask avanes loomeprotsessis, antud lavastustele muusikat luues, senisest erineva külje pealt ja sündis üsna omalaadne helikeel. Lisaks tema muusikas kehastuvale arhailisele kujutlusele inimesest – kui looduse ja universumi terviku osakesest – leidub neis lauludes tänapäeva muusika žanrite mitmekesisust, nii rokkballaadi, räppi kui ka rahvaviisi.

Aasatal 2011 pälvis Urmas Sisask Eesti Rahvusringhäälingu Aasta Muusiku tiitli ja Eesti Kultuurkapitali aastapreemia 2010 aasta loomingu eest.
Urmas Sisask on Eesti Heliloojate Liidu liige alates 1986. aastast, Eesti Astromuusika Ühingu (1993) ja Eesti Astronoomiahuviliste Ühenduse Ridamus (2003) asutajaliige .

Kontsertlavastus valmib Suure Munamäe torni sünnipäeva eelõhtul. Planeeritud on kaks kontserti, 16. juulil kell 16.00 ja 17. juulil 2011 kell 13.00

Loominguline meeskond: lavastaja, muusikajuht ja peadirigent Rasmus Puur, dirigent Edmar Tuul, solistid – Maria Soomets, Kaire Vilgats, Genka, Bonzo, Sepo Seeman, Priit Valkna ja Lauri Kink.

Muusikalise osa vormistab Noorteorkester Reaalmazoor koos ansambliga The Blinking Lights.

Korraldaja:  IN Teater, kontakt: Marek Demjanov, inteater@gmail.com, tel. 5058876