NordenBladet – Kõik, kellel taluaed või suurem maalähedane aiapidamine, teavad, et just praegu on aias  kõige ilusam aeg – õunapuud, pirnipuud, kirsid õitsevad, sirelid on õites ning peagi on oma õiepungi avamas ka pojengid. Iga aiapidaja võib tunda end kui mõisnik, kes keset seda looduse rikkust, luksust ja silmailu igapäevaselt askeldada saab. Aed on reaalselt nagu muinasjutt ning tuppa lõigatud sireliõied täidavad terve maja meeldiva kevadise aroomiga.

Mu kaunis, pooleldi metsik aed on inspireerinud mind juba aastaid!!! Ühe õunapuu järgi tegin 2019 aasta mais ka akrüülmaali “Lapsepõlv” (60x40cm). Maal on müügil ka meie kunstiblogis / veebipoes ElishevaShoshana.com  SIIN ning tõenäoliselt on see maal ka nende maalide seas, mis minu Eesti Rahva Muuseumis (ERM-is) toimuval näitusel esitletud saab. Pilt maalist on siin galeriis ka teiste piltide vahel ilusti välja toodud. Iga aasta riputan selle õunapuu otsa erineva lilleampli.

(blogi jätkub mitmes osas ka pildigalerii vahel)






Akrüülmaal “Lapsepõlv
(kunstnik: Helena-Reet Ennet, maalitud mais 2019)
Maali hind: 27 807.- EUR (võimalik tellida ka erinevas suureses originaalmaali reproduktsioone)

 







Veel üks tarbijamäng! Kirjutasin viimases blogis (SIIN), et mängin mitut tarbijamängu (Coop´i Toyota autoloos, Eesti pagari Fiat´i autoloos ja Fentimans´i rolleri loos). Nüüd Selveris käies leidsin veel ühe laheda tarbijamängu, mille peavõit samuti auto – taaskord Fiat 500). See võiduvõimalus avaneb kõigile, kes kampaaniaperioodil Raffaello pralineesid ostavad. Nojah.. jällegi langesin reklaami ohvriks ning panin kommid ostukorvi. Auto võitmise võimalus on ju suurepärane vabandus maitsvate kommide ostmiseks. Hahaaa.

Viimases blogi postituses tegin juttu ka ajakirjandustellimustest. Buduaar saatis tellimuse eest sellised “Pea Peenar” käsitööna valminud kõrvarõngad, mis sai lunaraha eest (2.59EUR) Saku Selveri pakiautomaadist kätte. Reaalselt, arvan, et halvim reklaam mida üks bränd teha saab, on anda oma tooteid reklaamikampaaniasse, mille käigus kingituse saaja peab oma kingituse pakiautomaadist välja ostma. Come on?! 😀

Sellegi poolest, kingitusi saada on mõnus ja enamasti ma ei hädalda üldse kui kingituse saan. Kes mulle on otsustanud midagi saata, saatke aga  julgelt! Kõik võtan vastu! 😀


Nagu ikka toidust ka… olen siin viimasel ajal ju pooleldi toidublogija, retseptide leiutaja ja toidu arvustaja juba.

Panen tänases blogipostituses siia toidujuttude juurde ühe uue enda poolt katsetatud ja hästi maitsva ahjuroa retsepti.

Nimelt leidsin mõne aja eest Coopi külmaletist ühe Coop´i enda toote “Melanzane zucchine peperoni grigliati surgelati 450 g” (grillitud ja külmutatud baklazaan, suvikõrvits ja paprika) ja otsustasin seda katsetada koos Tallegg´i broilerifileega.  Valmistamine on lihtne. Pane ahjupotti / ahjuvormi kana ja külmutatud köögiviljad, lisa oma äranägemise järgi maitseaineid (mina lisan alati vähemalt viit-kuut erinevat vürtsi), hapukoort ja siniallitusjuustu ning kata vorm vähemalt poole ulatuses veega või piimaga. Ahjus valmib 250 kraadi juures ca 1h 30 min.





Mis veel vahepeal on juhtunud? Pühapäeval käisime väikesel väljasõidul / piknikul Laulasmaa maastikukaitsealal (Lohusalu lahe ääres). Nimelt olime kutsutud sünnipäevale, mis toimus RMK Meremõisa puhkealal. Grillisime lõkkel liha ja kartulit ning nautisime mitu tundi kaunist liivaranda ja rannamännikut. Mina kasutasin Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) poolt loodud puhkeala elus esmakordselt ning olin pärast positiivselt meelestatud! Kes soovib ka tasuta kuskil kaunis Eestimaa looduses puhata, siis tasub kindlasti külastada nende veebilehte –> loodusegakoos.ee/kuhuminna, kus saab erinevate kategooriate kaudu (näiteks: Õpperada, Matkarada, Rattarada, Maastikusõidurada,Telkimisala, Lõkkekoht, Kattega lõkkekoht, Metsaonn, Metsamaja, Loodusmaja, Külastuskeskus, Teabepunkt, Vaatetorn, Puhkekoht, Matkavõimalus, Telkimisvõimalus, Invavõimalus jne) endale sobiva ajaveetmise variandi otsida.

 






Nii, ja kõige lõpetuseks nädala tippsündmus! Estella Elisheva ( tänaseks 15- aastane) Bat mitzvah tseremoonia ja eksam Tallinna Juudi Sünagoogis! No 12-aastaseks sai ta juba kolme aasta eest (ja blogi sellest saate lugeda SIIT), ent sellel aastal tegi ta ära ka ametliku juudi tavasid järgiva Bat Mitzvah rituaali ning sai sellekohase ametliku sertifikaadi. Palju õnne!

Selleks korraks kõik! Kallistan!


 

Loe ka teisi minu hiljutisi blogipostitusi:
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!
Helena-Reet: Kuldne võtmekimp, millega avanevad taevaväravad; eilsed askeldused aias + mega hea KARULAUGUSALATI RETSEPT!
Helena-Reet: Emadepäev + Maikuu toimetused aias
Helena-Reet: Lag ba-Omer, Volbripäev, Teeme ära!, Loomaaias käik, “Pingviinipoeg Lolo seiklused” jpm. + nagu ikka mõnded mõnusad TOIDUJUTUD!
Helena-Reet: Kokkuvõte möödunud nädalatest + PALJU PILTE!