NordenBladet — Kultuuriministeerium ootab kuni 5. maini ideekavandeid, millised võiksid olla Eesti kirjanduse ja kunsti valdkondi inglise keeles tutvustavad erialaväljaanded.

„Meie eesmärk on viia Eesti kunst ja kirjandus veelgi suurema rahvusvahelise publikuni. Koroonakriis ja mitmete suursündmuste erinevad vormid on tõestanud, et traditsiooniliste formaatide kõrval vajame valdkondi toetavat tipptasemel digitaalset tööriista. Nii saavad need erialaväljaanded olla rahvusvahelisel tasemel huviäratajaks, meie kunsti ja kirjanduse tutvustajaks, diskussiooni tekitajaks,“ ütles Kultuuriministeeriumi välissuhete osakonna juht Kalmar Kurs.

Ideekonkursi eesmärk on luua Eesti kirjanduse ja kunsti valdkondadele ingliskeelse info edastamise platvorm, mis oleks suunatud erialapublikule ja ekspertidele, millest oleks võimalikult laial ringil kirjandus- ja kunstivaldkonna inimestel abi rahvusvahelises koostöös.

Senimaani on Kultuuriministeerium tellinud erialateabe avaldamise MTÜ-lt Eesti Instituut, kes on andnud välja ajakirju „Estonian Art“ ja „Estonian Literary Magazine“, vt täpsemalt https://estinst.ee/valjaanded/ajakirjad/.

Mõlema ideekonkursi võitjat premeeritakse 2000 euroga, teist kohta 1500 euroga ning kolmandat kohta 1000 euroga.

Ideekonkursi võitja peab tagama valdkonna tegevusi toetava ja spetsialistide sihtrühma kõnetava süsteemse, regulaarset infot ning sügavamaid käsitlusi pakkuva väljundi, milleks võib olla nii veebiplatvorm, trükis, nende hübriid või muu lahendus. Ideekonkursil osalejal on vabad käed vastava meediumi, väljundi või platvormi kujundamisel. Sihtrühmad, kellele teave on suunatud, on valdkondlikud eksperdid ja muud huvitatud isikud.

Täpsemalt saab hangete kohta lugeda siit:

Ideekonkurss Eesti kunsti valdkonna ingliskeelse teabe avaldamiseks: https://riigihanked.riik.ee/rhr-web/#/procurement/2976992/general-info

Ideekonkurss Eesti kirjanduse valdkonna ingliskeelse teabe avaldamiseks: https://riigihanked.riik.ee/rhr-web/#/procurement/2977032/general-info