NordenBladet — Valitsus arutas täna kabinetinõupidamisel vaktsineerimiskavaga seonduvat ning peatselt algavat eesliinitöötajate vaktsineerimist. Kõik haridustöötajad kuuluvad eesliinitöötajate hulka ning nende vaktsineerimine hakkab kava kohaselt veebruari keskel.

„Kõik meie õppijad ja õpetajad on möödunud kevadest saadik pidanud tegutsema väga heitlikes oludes. Haridustöötajate võimalikult kiiresti vaktsineerimine on oluline selleks, et tagada õppuritele stabiilsem õpikeskkond,“ sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

„Arusaadavalt on vaja ka haridustöötajate seas teha valikuid ja seada prioriteete, mis tähendab, et tegin ettepaneku, et esmajoones saaks vaktsineerimise võimaluse alus- ja põhihariduse ning HEV-koolide töötajad, sest just nende õppijatega on distantsilt töötamine keerulisem,“ lisas ta.

Eesliinitöötajate hulka arvestatakse kõik haridusasutuste töötajad kõigilt haridusastmetelt ning ka huvihariduse ja –tegevuse õpetajad. Kokku on haridustöötajaid ligi 50 000. Vaktsineerimine on vabatahtlik.

Täpsema eesliinitöötajate vaktsineerimise plaani paneb paika Sotsiaalministeeriumi juures tegutsev vaktsineerimise juhtrühm.

Vaktsineerimisest saab lugeda lähemalt vaktsineeri.ee.