NordenBladet – Mis imeline ilm! Kogu aed on mattunud lumme ja sajab aina juurde! Tallinnas sadas ööga lausa 25cm maha. Aknast välja vaadates tekib tunne, nagu viibiks muinasjutus! Ärkasin 6.15 ning tegin kahte erinevat sorti hommikusööki (kõigil meil siin ju eri soovid..haha). Siis viisin lapsed kooli – Estella Elisheva (14) Tallinnasse juudi kooli ja Ivanka Shsohana (12) Tallinna Tondi kooli. Siis sõitsin tagasi Sakku ning läksin ilusalongi ripsmehooldusesse.

VIDEO (Minu lumine aed!)

Esimene hommikusöök: enda korjatud taimedest ravimtaimetee, puhastatud õunad ning kaks võileiba.
Võileiva retsept: Leiburi mitmevilja röst (loomulikult röstitult!), soolane Voimix, Rakvere Viru sink, värske kurk, Öko mahe lutserniidu, Figaro kivideta mustad oliivid.
Teine hommikusöök (minule): Löfbergs lila presskannu kohv Alma 2.5% piimaga ning kerge mõnus salat.
Salati retsept: 1 karp (185g) Kapten Granti tuunikala tükke tomatikastmes, 200g Coop´i Klassikalist kodujuustu, värske kurk ja Öko mahedad lutserniidud. Kaunistuseks värske oregano ja viinamari!

Paar sõna ka eelmisest nädalast. Kolmapäeval käisin Ivanka Shoshana´ga Saku perearstikeskuses veeniverd andmas. Ta on suvest saadik kahtlaselt palju vett joonud ning lisaks ligi 8 kilo nelja kuuga juurde võtnud. Septembris ütles kooli arst, et laps on anorektiline,  nüüd helistati ja öeldi, et kaalutõus on liiga suur. Eks maiustamist ole (eriti detsembris) kõvasti olnud, ent sügisest hakkas ta psühhiaatri soovitusel väheses koguses Rispolept´i saama (see on antipsühhootikum). Minu meelest mõjutab see rohi ka kehakaalu. Aga mis rohtu endasse puutub, siis on see suureks abimeheks olnud. Ivanka autism lõi vahel välja agressiivsusena (näiteks korra virutas ta jalaga vastu võõrast autot kui SPA-st tulime, oli aeg-ajalt justkui pahane teismeline, kes kogu maailmaga tülis) või siis käitumishäirena (näiteks korrutas mõnda lauset ja tegi sundliigutusi). Nüüd rohtu võttes oleme sellise käitumise suures jaos kontrolli alla saanud. Aga kuna kaalutõus on olnud hüppeline ja kooli arst palus, siis igaks juhuks panin arstile aja ja käisime kontrollis.  Ohh kuidas ma seda kartsin – olin kindel, et ta hakkab rabelema ja ei lase verd võtta aga läks vastupidi. Ivanka oli väga tubli ning rahulik. Nüüdseks on tulemused ka teada ning vereanalüüsid olid tip-top korras ja ta on füüsiliselt terve nagu purikas! 🙂

Eelmisel nädalal alustasin ka Eesti Rahva Muuseumi (ERM-i) jaoks, kus meil suvel näitus tuleb, enda ja Ivanka Shoshana keraamika üles pildistamise ning pakkimisega. Lisaks hakkasin neid üles pildistatud keraamika fotosid blogidena postitama ka Elisheva & Shoshana lehel (Vaata SIIT). Uhh, see on suur töö! Keraamilisi vaagnaid, taldrikuid, tasse jne on palju. Päev otsa pakkisin ja hetkel on üks “ahjupealne” kompse täis. Kuigi näituseni on veel kaua aega, hakkan neid järk järgult ERMi kohale viima.

(blogi jätkub peale galeriid)

Neljapäeval võttis ema Ivanka Shoshana taas kaheks päevaks enda juurde ning ma otsustasin seda sülle kukkunud vabadust ka kohe ära kasutada.  Sõitsin reede hommikul Pärnu. Päeval kolasin veidi linnapeal – õigemini käisin Port Artur´i ( Hommiku tn 2) kaubanduskeskuses (kust ostsin Kass Arturi kooki.. hahaaa) ning siis leidsin ühe väga soodsa riidepoe – Pepco, kust ostsin umbes 20 paari pesu lastele. Ülejäänud aja (terve reede ja laupäeva hommiku) veetsin aga Viiking SPA hotelli (Sadama 15) juurde kuuluvas veekeskuses ja saunades.


Nüüd käisin taas linnas (tõin Ivanka koolist koju) ja tegin süüa. Soolaseks toiduks kartul, hakkliha ja sibula-hapukoore kaste ning magustoiduks vahukoor koduste külmutatud marjade ning müsliga. Paar tundi teen tööd, siis lähen Estellale järgi ning siis teen taas veidi tööd ja siis õhtule!

Ilusat ja tegusat nädala algust teile! Kallistan!


Loe ka minu eelnevaid blogi postitusi
(kõik postitused on loetavad lisaks eesti keelele ka soome, rootsi ja inglise keeles!):

Helena-Reet: ERM-i näituseks valmistumine (andke ka ideid!!!) + mõnusa koduse ahjuprae RETSEPT!

Helena-Reet: Nädalalõpp Viljandis

Helena-Reet: Uus soeng + super info! Hakkasin Tema Kõrgeausus Hiir Esimesest raamatut kirjutama!

Helena-Reet: Töö Elisheva & Shoshana brändiga

Helena-Reet: Ajakeskuse Wittenstein külastus Paide vallitornis ning pidu kohvikus Tainas Catering

Helena-Reet: Pool jaanuarit küll peagi läbi, aga siin teile tagantjärgi postitus aastavahetusest + GALERII!

Helena-Reet: Naised ei pea olema anorektilised vaid karismaga!

Helena-Reet: Hommik täis keraamikat ning kana bešamellkastmes!

Helena-Reet: Jõulud karantiinis (suur fotogalerii!!)

Helena-Reet: Koolivaheaeg, ManicTime, Family Guy, Muumitrollid, The Loud House maania ning lõpetuseks üks pühaderüüs praesibulaga kaelapraad

Helena-Reet: Podcastid, veebikoolitused ja inspiratsiooni kogumine, et uute ideede ja energiaga tõusta taas kui Fööniks tuhast!

Helena-Reet: SPA´s käik, muinasjutuline aianduskeskus ning imemaitsva ahjuroa RETSEPT!

Helena-Reet: Nädalavahetusest ning väärt mõte “Heade mõtete purgist!”

Helena-Reet: Hanuka pidulaud ning küünalde süütamine + RETSEPT: Toorjuustu- rabarberikook mandlitega

Helena-Reet: Mida sellel aastal lastele, sõpradele ja koostööpartneritele kingin

Helena-Reet: Ivanka kiri päkapikule ning kokkamispisikust

Helena-Reet: “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” hakkab kuju võtma + GALERII!

Helena-Reet: Kas blogin “liiga tõsiselt”?

Helena-Reet: Minu uued terviserutiinid – liikumisest ja toidust

Helena-Reet: Kandideerime ERM´i “Oma näitus 2020” võistlusel ideega “Meie kodune nõiaköök”