NordenBladet — 25. jaanuarist 2021 alustas Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kommunikatsiooninõunikuna tööd Kertu Kärk, kes siirdus sellele ametikohale Riigi Infosüsteemi Ameti kommunikatsioonijuhi kohalt.

„Olen Põhjamaade Ministrite Nõukogu tegemisi jälginud juba paar aastat ning teemadering, millega PMN tegeleb, on minu jaoks väga südamelähedane. Tunnen tugevat sidet põhjamaiste väärtustega ning soovin aidata kaasa nende levitamisele. Eriti olulised on minu jaoks kindlasti sooline võrdõiguslikkus ja kultuuri ning loomevaldkonna toetamine,“ sõnas Kertu.

„Elame praegu väga keerulisel ajal, kus kommunikatsiooni olulisus on üha enam kasvamas. Soovin anda oma panuse, et info PMNi tegevuse kohta jõuaks hoolimata piiratud suhtlemisvõimalustest siiski vajalike sihtruppideni ning üha rohkem eestlasi teaks, mis on Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja millega see tegeleb,“ lisas ta.

Oma varasema töökogemuse käigus on Kertu tegelenud nii sisekommunikatsiooniga tootmisettevõttes, suhelnud välisklientidega tõlkebüroos, koordineerinud kommunikatsiooni Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ajal, korraldanud avatud talude päeva ja turundanud Eesti toitu kui ka sukeldunud digiteenuste ja küberturvalisuse kommunikatsiooni maailma. „Rahvusvahelisus on mitmel mu ametikohal olnud üks võtmesõnu ja mul on hea meel, et lõpuks on mul võimalus ka Põhjamaid lähemalt tundma õppida,“ ütles Kertu.

Oma magistrikraadi sai Kertu Tallinna Ülikoolist kommunikatsioonijuhtimise erialal, tema magistritöö keskendus juhikommunikatsiooni rollile organisatsiooni sotsiaalse kapitali kujunemisel. Lisaks kommunikatsioonile armastab Kertu palavalt ka kultuuri, tehes vabatahtlikku tööd nii PÖFF-il, Tallinn Music Weekil kui ka Jazzkaarel ning külastades ohtralt kontserte ja teatrietendusi. „Kui kolme tütre, kahe kassi, ühe koera ja jänese kõrvalt veel vaba aega üle jääb, armastan ka käsitööd teha, lugeda ja filme ning sarju vaadata,“ lisas Kertu.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu ehk Põhjamaade valitsuste ametlik koostöövorm asutati 1971. aastal. Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus avati 1991. aasta kevadel. Esindus viib kokku Põhjamaade ja Eesti (ka teiste Balti riikide) poliitikuid, eksperte, ametnikke jt ühist huvi pakkuvates valdkondades: rohemajandus, teadus ja innovatsioon, sotsiaalne heaolu, loomemajandus, kultuur. Eesmärk on tõsta Põhja-Balti piirkonna konkurentsivõimet maailmas luues ja toetades koostöövõrgustikke.