Elus võib juhtuda mida iganes, usuvad näitleja Pirkko Hämäläinen ja teadlane-kirjanik Kirsti Simonsuuri. Juhtuski nii, et naised kohtusid, armusid, otsustasid elu koos jätkata ja nüüd planeerivad juba pulmi, kirjutab Me Naiset.

“See on meie elu suurim armastus ja tahame kogu oma elu koos veeta!” ütlevad näitleja Pirkko Hämäläinen ja teadlane- kirjanik Kirsti Simonsuuri. Nad imestavad praegu ainult seda, et miks varem juba ei kohtutud.

“Varem kohtumiseks oleks olnud mitmeid võimalusi. 80-ndatel elasime mõnda aega Helsingi kesklinnas vastakuti majades ja meil oli ühine pirukapood. Ka lapsepõlvekodud asuvad samas kvartalis. Oleme kindlasti mitmeid kordi üksteisest mööda kõndinud,” ütleb Kirsti “Kiti” Simonsuuri.

Naised elasid üksteise lähedal aastakümneid, kui nad lõpuks kolm aastat tagasi üksteist kohtasid, ühise tööprojekti käigus. Nad usuvad, et kohtumine oli saatuse poolt korraldatud.

“Esimene kohtumine oli kahtlemata väga oluline. Mäletan, kuidas häbenesin ja vaevu julgesin Pirkko poole vaadata. Mina, kes ma olen üle kogu maailma reisinud,” ütleb Kiti.

“Tundsime kohe üksteisega tugevat tõmmet. Aga suhtlemist alustasime, kui tööprojekt oli möödas,” meenutab Pirkko.

Pirkko´l on selja taga abielu näitleja Puntti Valtonen´iga, kellega sündis ka kaks poega.

Peale lahutust hakkasid Pirkko elus muutused toimuma. Oli tööd, olid pojad ja Pirkko oli saanud ka oma vanemate surmast üle.

Kristi Simonsuuri oli omakorda elanud poole elust kosmopoliidina ümber kogu maailma.

Naised märkasid peagi, et nende taustas on palju ühist.

“Oleme mõlemad Helsingist pärit ja meil on taoline kodu taust, koolitatud vanemad ja koduabiline. Juba kodust oleme saanud tugeva, tööl käiva naise mudeli,” ütleb Pirkko.

Kui Pirkko ja Kiti suhe tuli avalikkusesse ligi aasta tagasi, siis teatati sellest ikka kõva häälega: Pirkko on naisesse armunud!

“See tundus imeliku ja segadusttekitavana. Meie jaoks ei olnud see uudis, et me läbi käime, ega ka mitte see, et selles suhtes on kaks naist. See ei ole mitte kuidagi meie varasema eluga vastuolus, sest ellu on kuulunud nii naisi, kui mehi,” ütleb Pirkko.

Mõlemale naisele on seksuaalse identiteedi leidmine muutunud enesestmõistetavaks.

“Ma olen elanud kunstnike vabas ühiskonnas. Ise ma pole sallimatust kogenud, aga on tulnud äärmuslikke arvamusi ja see teeb muret. Mul on ükskõik, mida meelt kirik samasooliste paaride abielust on, aga mõistan hästi paare, kelle jaoks see on oluline,” ütleb Pirkko.

Paarisuhte ametlikuks tegemine on Kiti ja Pirkko jaoks ülimalt tähtis.

“Plaanime pulmi ja registreerime oma suhte võimalikult varsti. Meil on tugev vajadus üksteise eest hoolitseda ja üksteisele head soovida,” ütlevad Pirkko ja Kiti.

 

[ot-gallery url=”gallery/soome-n%c3%a4itleja-pirkko-h%c3%a4m%c3%a4l%c3%a4inen-ja-kirjanik-kirsti-simonsuuri-planeerivad-pulmi”]