NordenBladet – Juba paar päeva (tegelikult isegi palju kauem) on selline tunne, et nimekiri, todo list mis töö-alaselt tegemist vajab aina kuhjub ja kuhjub aga süveneda ei suuda ning paratamatult tekib tunne, et argimured lihtsalt lämmatavad. Toimetused kasvavad üle pea, eriti kui olla nii ambitsioonikas ning mitmel rindel tegutsev nagu seda olen mina – alati ikka mitu projekti korraga käigus, mitmed rauad tules, erinevad koostöökokkulepped sõlmitud ning  lubadused antud…

Sellist tempot hoida pere (koduste toimetuste, suure maja, suure aia ja kahe lapse, kellest üks on nö verivärske teismeline ning teine raske puudega) kõrvalt on vägagi keeruline. Tegelikult keeruline on liiga leebe sõna siinkohal. Õige oleks öelda “Mission impossible” – ent alati suudan lõpuks mingi lahenduse leida.  Lubadused on asjad, millest alati kinni pean, ning neid kordi ikka jagub, kui pärast tuliselt kahetsen, et midagi lubasin. Ent teistpidi jälle, “kui tuli takus,” saab alati asjad tehtud, ka need, mida muidu võib-olla kunagi ei teeks.

Enamus mu ettevõtmistest ja projektidest on pikaajalised ning justkui “ka oma lapsed”, mis aastatega kasvavad ja arenevad ning seetõttu lisaaega ja lisatähelepanu nõuavad. Nendest kasvavad omakorda välja uued ettevõtmised ning uued lahendused ning see on tegelikult väga põnev. Vanasti ootasin ainult tulemust, täna aga naudin ka protsessi. Usun, et ka blogi lugejad tahaksid näha rohkem protsessi, igapäevaelu kui pelgalt lõpptulemust – postitust, kus kirjutatakse, et kõik on lahendatud, turule toodud, võidetud, valmis. Elasin selles usus päris pikalt. Usus, et negatiivset ei kajasta ning blogid, mis kirjutan on juba nö asjast, sest minu vanemad õpetasid, et “Enne mune ja siis kaaguta”. Täna arvan, et see on vale õpetus, vähemalt mõnest vaatevinklist. Ettevõtjad 90% eksivad, teevad ümber, põruvad, kaotavad ning on käpuli nina mudas ning vahel harva natuke läheb ka hästi. Täna usun, et tasub kirjutada ka protsessist, protsessidest – kuidas mõte sünnib, kuidas miski areneb, mis sellega kaasneb ning mis edasi saab. Kui edasi on must auk, katastroof ja pankrot, ka see on põnev, sest see on päris elu. Päris elu kulgebki enamasti ühe probleemi lahendamisest teiseni. Päris elu ei ole ainult edulugu.  Päris elu on väga tihti pisarad, läbipõrumised ning ots-otsaga kokkutulek. Ühesõnaga, pöördudes tagasi jutu alguse juurde, siis kes palju teeb, see palju jõuab aga palju ka põrub ning kõike seda kogedes on tarvis vahepeal ennast laadida.

Olen juba paar päeva sukeldunud podcastide, veebikoolituste ja online meediast inspiratsiooni kogumise lainele ning plaanis on sellega veel mõned päevad jätkata. Teiste loenguid, mõtteid ja veebietteasteid kuulates, teiste kogemustest ja selekteeritud näpunäidetest õppides ja lihtsalt internetis end huvitavatel teemadel ringi surfates õpib palju juurde ning saab justkui restardi. Hetkel seda teengi, et uute ideede ja energiaga tõusta taas kui Fööniks tuhast!

Millised podcastid, veebikoolitused teile viimasel ajal on sima jäänud? Kas on midagi, mida regulaarselt kuulate, vaatate, jälgite?


Loe ka minu varasemaid blogipostitusi:

Helena-Reet: SPA´s käik, muinasjutuline aianduskeskus ning imemaitsva ahjuroa RETSEPT!

Helena-Reet: Nädalavahetusest ning väärt mõte “Heade mõtete purgist!”

Helena-Reet: Hanuka pidulaud ning küünalde süütamine + RETSEPT: Toorjuustu- rabarberikook mandlitega

Helena-Reet: Mida sellel aastal lastele, sõpradele ja koostööpartneritele kingin

Helena-Reet: Ivanka kiri päkapikule ning kokkamispisikust

Helena-Reet: “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” hakkab kuju võtma + GALERII!

Helena-Reet: Kas blogin “liiga tõsiselt”?

Helena-Reet: Minu uued terviserutiinid – liikumisest ja toidust

Helena-Reet: Kandideerime ERM´i “Oma näitus 2020” võistlusel ideega “Meie kodune nõiaköök”