NordenBladet — Tulenevalt koroonaviiruse levikust Ida-Virumaal kehtestatud piirangutest eraldab valitsus piirkonnale toetusmeetmeteks üle 2,8 miljoni euro. Riigikogu Ida-Virumaa toetusrühma esimees Dmitri Dmitrijev tunnustab valitsuse poolt  vastu võetud põhimõttelist otsust, mille üksikasju täpsustatakse lähipäevade jooksul.

Toetusmeetmete, mis hõlmavad tervet Eestit, kogumaht on rohkem kui 5 miljonit eurot. Enam kui pool summast eraldatakse Ida-Virumaale ning jaotatakse ettevõtete, spordiorganisatsioonide ning huvi- ja eraharidust pakkuvate organisatsioonide vahel. Dmitri Dmitrijevi sõnul ulatub piirangute tõttu oma tegevuse peatama sunnitud ettevõtete toetus kokku 2 133 000 euroni.

“Mis puudutab igale konkreetsele ettevõttele tehtavate maksete suurust, siis võetakse aluseks töötajate kahekordsed palgakulud eelmise aasta novembris,” selgitab Dmitrijev, lisades, et ühe ettevõtte maksimaalne toetus on 150 000 eurot.

Ida-Virumaa kultuuriasutuste, huvihariduse (nii lastele kui täiskasvanutele) ja spordiettevõtete toetus kokku ulatub 696 000 euroni. “Samuti osutatakse piirkonnas abi eraharidusele – selleks on ette nähtud 5380 eurot,” ütleb Dmitri Dmitrijev. “Seekord pole sektorite kaupa selget jaotust. Lähtusime põhimõttest, et abi peaksid saama kõik ettevõtted, kelle tööd mõjutavad viimased piirangud. Esmajärjekorras hõlmab see turismisektori ettevõtteid.”

Dmitri Dmitrijev lisab, et eelpool nimetatud abimeetmed kehtivad piirangute kehtivuse ajaks ehk 12. detsembrist 3. jaanuarini.

 

Allikas: Eesti Riigikogu