NordenBladet — Põhja- ja Baltimaade haridus- ja koolitusvaldkonnas tegutsevad organisatsioonid on oodatud taotlema toetust Nordplusi programmi 2021. aasta taotlusvooru raames. Taotlusvoor lõpeb 1. veebruaril 2021.

Kui töötate hariduse ja koolituste valdkonnas (või teeb seda teie organisatsioon), saate nüüd taotleda Nordplusi programmi raames rahastust tudengite, õpilaste või õppejõudude liikumise toetamiseks eri riikide vahel. Samuti selleks, et toetada ühisprojekte ja võrgustikupõhiseid tegevusi Taanis, Eestis, Fääri saartel, Soomes, Gröönimaal, Islandil, Lätis, Leedus, Norras, Rootsis ja Ahvenamaal asuvate haridusasutuste vahel. 2021. aasta taotlusvoor lõpeb esmaspäeval, 1. veebruaril ning programmi raames läheb jagamisele kokku ligi 9,5 miljonit eurot.

Perioodil 2021–2022 on fookus rohelisel tulevikul. Põhjamaade uue visiooni kohaselt on Põhjamaad 2030. aastaks maailma kõige integreeritum ja kestlikum piirkond ning just see nägemus määras programmi keskse teema. Nordplusi roheline rõhuasetus tähendab seda, et organisatsioone julgustatakse tegelema keskkonnaküsimustega seotud projektidega.

Covid-19ga seotud muudatused 2021. aasta Nordplusi programmi eeskirjades

Nordplusi programmi juhatus kinnitas 2020. aastal programmi eeskirjades mitmeid ajutisi muudatusi, et tulla toime Covid-19ga seotud kitsaskohtadega. Neid muudatusi on võimalik rakendada seni, kuni pandeemia kestab.

Projekti partneritel soovitatakse koostööd ja tegevusi siiski tavapäraselt kavandada. Hiljem saab need projektid Covid-19ga kaasnevate piirangute kohaselt ümber teha, näiteks lükata edasi kavandatud reisid või asendada füüsilised kokkusaamised virtuaalsetega. Ajutiste muudatuste kohta leiate rohkem infot siit.

Loe lisaks ning tutvu tingimustega

 

Allikas: Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT