NordenBladet — Noortevaldkonna tunnustuskonkursile esitati sel aastal 125 kandidaati, kelle hulgast valitakse välja parimad kaheteistkümnes kategoorias. Noortevaldkonna tegijaid tunnustatakse 3. veebruaril 2021.

“Konkursile esitatud kandidaadid väärivad hea töö eest juba omaette tunnustust. Suur kandidaatide arv näitab, et noorsootöötajad ja noorte heaks panustajaid on märgatud ning nende tööd hinnatakse,” ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning lisas, et sel aastal oli hea näha, et pea pooled kandidaatidest esitati kohalike omavalitsuste poolt. “See on oluline, et kohalikul tasandil märgatakse ja tunnustatakse noorte heaks töötavaid organisatsioone, inimesi ning algatusi.”

Tunnustuskonkurss toimub sel aastal 15. korda. Viimasel neljal aastal on tunnustuskonkursi raames soodustatud ka kogukondades omavahelist koostööd pannes hindamisele pääsemise tingimuseks vähemalt kahe esitaja olemasolu. Konkursi eesmärk on tõsta esile noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi, organisatsioone, ettevõtteid ja algatusi. Kandidaate sai esitada 1. novembrini.

Kõige rohkem kandidaate esitati kategoorias aasta noorsootöötaja, kus nominentide arv on 33. Palju kandidaate on ka kategooriates pikaajaline panus noortevaldkonda (25) ning aasta huvikool (12).

Ülevaade kõigist esitatud kandidaatidest on Haridus- ja Teadusministeeriumi kodulehel: https://www.hm.ee/et/noortevaldkonnatunnustamine

Kandidaate, keda on esitatud vähemalt kahe erineva esitaja poolt, hindab valdkonna ekspertidest ja noorte esindajatest koosnev tunnustuskomisjon, kes teeb haridus- ja teadusministrile tunnustamiseks ettepanekud. Laureaadid kuulutatakse välja 2021. aasta veebruaris toimuval pidulikul tunnustussündmusel Noorte Heaks Tänu.

Lisainfo:

• Tunnustusauhinnad antakse välja 12 kategoorias: aasta noorsootöötaja, aasta huvikool, aasta noortekeskus, aasta noorteühing või -organisatsioon, aasta osaluskogu ja õpilasesindus, aasta noortemalev, aasta noortelaager, aasta kohalik omavalitsus, aasta noorsootööühing, aasta panustaja, aasta tegu noorsootöös, pikaajaline panus noortevaldkonda.
• Noortevaldkonna tegijate tunnustamist korraldab Haridus- ja Teadusministeerium koos Haridus- ja Noorteametiga.

 

Allikas: Haridus- ja Teadusministeerium
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT