NordenBladet – Superkondensaatoreid tootev Eesti idufirma Skeleton Technologies kaasas investoritelt 41,3 miljonit eurot. See on Bolti järel tänavu suuruselt teine rahapaigutus Eesti iduettevõttesse.

„See oli üks asi, mida koroona lihtsamaks ei teinud – külaskäigud kui sellised olid välistatud ja kõike tuli distantsilt teha,” kirjeldas 2009. aastal asutatud uue põlvkonna energiasalvestite ja -salvestussüsteemide tootja Skeleton Technologies kaasasutaja ja nõukogu esimees Oliver Ahlberg (34), kuidas jõuti värske, 41,3 miljoni euroni küündiva rahastusringini, vahendab Ärileht.

Koos vastse rahasüstiga – mis peaaegu kahekordistab ettevõttesse seni kaasatud rahasumma – on Skeleton oma tegevusaja jooksul kogunud kokku üle 93 miljoni euro investeeringuid. See tõstab ta Eesti start-up kogukonna koostavas rahakaasamise edetabelis TransferWise’i, Bolti ja Monese järel 3. novembri seisuga neljandale kohale.

Ettevõtte asutaja ja juht Taavi Madiberk (30) ei soostunud ütlema, kes konkreetselt firmasse raha panid. Ta selgitas põgusalt, et tegu on Euroopa juhtivate tööstus- ja tehnoloogiainvestoritega, kes viisid muu hulgas nullist börsile Hollandi makseettevõtte Adyen, kirjutab Postimees.

Krediidiinfost selgub, et uute investorite pilt on kirju. Teiste hulgas on seal näiteks Hispaanias registreeritud Global Portfolio Investments S.L, Rootsi investeerimisfond Nidoco AB, Šveitsi kodanik Karl Erik Bengt Wahlqvist, aga ka Kuveidi ja Hongkongi kodanikud. Lisaks uutele investoritele suurendasid oma osalust juba vanad olijad, näiteks Harju Elekter ning Aivar ja Margus Linnamäe.

Madiberk lisas, et peamine osa uutest investoritest tuli finantsnõustaja, Šveitsi pangandushiiu UBSi kaudu. Üht strateegilist, teistest silmanähtavalt suurema tüki hauganud investorit pole, pigem on palju väiksemaid omanikke. Huvi Skeletonisse investeerimise vastu oli suur, kinnitas asutaja, mistõttu ei pidanud investoreid kaugelt otsima. Kokku on Eesti idufirma kaasanud nüüdseks 93 miljonit eurot.