NordenBladet – Septembris oma 85. aasta sünnipäeva pidanud  Harvardi ülikooli vilistlane ning  Coca-Cola endine juht Brian Dyson on end ajalukku raiunud lühikese ent olulise kõnega. Nimelt pidas ta kord töötajatele 30-sekundilise kõne sisuga “Viis palli”.

„Elu on nagu viie palliga žongleerimine. Need viis palli on Töö, Perekond, Tervis, Sõbrad ja Hing. Kõik pallid peavad kogu aeg õhus olema. Peagi mõistate, et Töö pall on kummist. Kui te selle tahtmatult maha pillate, põrkab ta üles tagasi.

Teised pallid – Perekond, Tervis, Sõbrad ja Hing – on klaasist. Kui te ühe neist maha pillate, on ta parandamatult rikutud – kas kriimustatud, vigastatud, või täiesti katki. Ta ei ole enam kunagi endine. Mõistke seda ja vaadake, et seda ei juhtuks.

Töötage maksimaalselt efektiivselt tööajal ja minge koju õigel ajal. Pühendage piisavalt aega nii perele, sõpradele kui ka täisväärtuslikule puhkusele.

Originaaltekst/kõne inglise keeles:
Imagine life as a game in which you are juggling some five balls in the air. You name them work, family, health, friends and spirit. And you’re keeping all of these in the air. You will soon understand that work is a rubber ball. If you drop it, it will bounce back. But the other four balls – family, health, friends and spirit – are made of glass. If you drop one of these, they will be irrevocably scuffed, marked, nicked, damaged or even shattered. They will never be the same. You must understand that and strive for balance in your life.

Avafoto: Pexels
Allikas: NordenBladet.com