Tantsija Helena Liivi (27) jaoks pole aeg probleem, peale enda treenimise õpetab ta tantsima teisi, õpib doktorantuuris terviseteadust ning pühendab iga oma vaba hetke kallimale. Helena Liiv on Eesti võistlustantsu tipp, kes on enamiku eestlaste mällu jäänud tänu tantsusaatele, kus ta osales koos kulturist Argo Aderiga. Tookord käisid sahinad, et neiul on spordimehega isegi väike armusuhe, kuid selle kuulduse lükkas Helena ümber. Tema partner võistlustantsus on Veiko Ratas, kellega neiu oli mõnda aega ka eraelus paar.

Praeguseks on suhe Veikoga lõppenud, kuid tööd tehakse koos endiselt. Kummalgi on oma elukaaslane, kuid suurema osa elust ja tegemistest pühendavad nad oma elukutsele, milleks on võistlustants. Samas ei välista Helena, et on armastuse nimel valmis ameti teisele kohale jätma.

Ajakiri Naised uuris Helenalt, kummale pühendab ta päevas/nädalas rohkem aega, kas elukaaslasele või tantsupartnerile?

“Eks see sõltu eluperioodi olulisusest su elus. Pärast pikki aastaid võistlustantsuga tegelemist tunnen, et just praegu on minu kui tantsija jaoks kõige “magusam” aeg. Võistluskogemust on küllaga ning just praegu naudin tantsimist kõige enam. Suure osa tantsijaks kujunemise ajast on Veiko minu tantsupartner olnud. Tänaseks oleme koos tantsinud 12 aastat. Oleme koos palju vaeva näinud, et tantsida seal, kus me tantsime – pean silmas nii tulemusi maailma mastaabis kui ka tantsutaset. Hindan seda ühist pingutust kõrgelt. Koos oleme tulnud neljal korral Eesti standardtantsude meistriteks täiskasvanute klassis. Soovime anda endast parima, selleks peame praegu ka piisavalt palju koos olema.”