Matleena Kuusniemi on soomlasest näitleja, kellel on abikaasa Antti Mansikkamäki´ga üks poeg. Matleena on kasvanud peres, kus on teda alati üritatud proovida õpetada oma arvamust avaldama ning ta on õppinud kulgema oma sisemiste häälte, mitte teiste arvamuste põhjal, kirjutab Me Naiset.

 

Matleena Kuusniemi on alati tulnud oma vanematega toime. Ema ja isa töötasid haiglas, neljalapselise pere kõrval. “Ema hoidis lapsi ja käis samal ajal tööl. Ta oli seda meelt, et naisel peab olema amet, kuna see tagab iseseisvuse. Kord teismelisena ütlesin emale, et ei lähe tööle, vaid võtan rikka mehe.”

Kuigi vanemad kasvatasid lapsi leebemalt ning kristlike väärtuste alusel, ei ole ema ja isa teistele jalgu jäänud. “Isa on eriti tugev isiksus, ta suutis mind noorena väga kergelt ärritada, kuna ta tahtis, et me õpiksime reageerima. See oli tema vahend õpetada meid oma arvamust avaldama.”

Praegu on Matleena ja tema abikaasa Antti Mansikkamäki esikpoja Leo vanemad. Tavaliselt on levinud, et väikese lapse vanemad näevad üksteist harva, aga Matleena tunneb, et võiks Anttit isegi harvemini näha, kuna nad veedavad kõik õhtud ja nädalalõpud koos.

“Mulle meeldib Antti juures see, et oleme koos alati saanud probleemidest üle. See on väga turvaline tunne, et temas on tugevust, ega jookse kohe minema, kui midagi peaks olema. Ise olen ma probleemidest väga nõrk rääkima, aga õnneks oskab Antti mind panna rääkima. Muidu oleksime vist juba ammu lahus.”

Matleena usub, et lapse saamine on muutnud teda paremaks inimeseks. See on õpetanud enda suhtes mitte nii kriitiline olema. Muretsemisele kulunud aeg ja energia on lapse tõttu vähemaks muutunud.

“Ühel hetkel olen äkki märganud, et olen oma eluga väga rahul, olenemata sellest, et varem ei kõlvanud midagi. Ma olen õnnelik, et inimene võib muutuda.”

 

[ot-gallery url=”gallery/n%c3%a4itleja-matleena-kuusniemi-olen-oma-eluga-v%c3%a4ga-rahul”]