NordenBladet – Seitse maali “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” seeriast on valmis koos blogipostitustega ElishevaShoshana.com veebilehel. Täna tegin kolm postitust korraga maalide kohta, mis olid juba valmis, ent blogisse lisamata. Teen alati iga oma maali kohta eraldi postituse, kirjutan paar sõna maalist ning lisan valmimisest ja lõpptulemusest pilte, siis on endal (ja ka teistel) hiljem hea vaadata ja meenutada.

Kandideerisin kevadel ERM´i konkursil ja septembri keskel sain teada, et meie idee “Meie kodune nõiaköök” võitis Eesti Rahva Muuseumi “Oma näitus” ideevõistluse ning nüüd saame me täitsa isikliku näituse ERM-i osalussaalis (130m2!) korralada. Võit vallandas minus inspiratsioonitulva ning esimene idee, mis selle tulemusena sündis oli “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene”. Esmane idee oli teha 12 muinasjutulist hiiremaali ning luua väike “lastemaailm” sinna juurde – teha suurte trükitähtedega muinasjuturaamat kõige pisematele. Töö käigus on idee ja ambitsioon kasvanud – 12 hiire-seeria maali asemel tahaks teha vähemalt 36 maali, mõtlesin, et 12 illustratsiooniga lasteraamat jääb ehk liiga õhukeseks ja “kahvatuks”. Hetkel on 7 püstist akrüülmaali mõõtudes (30x40cm) valmis ning peas on valmimas ka muinasjutt. Alul signeerisin maalid aga siis mõtlesin, et edaspidi skaneerin maalid enne arvutisse ja alles hiljem allkirjastan, sest ei taha, et lasteraamatus oleks iga illustratsiooni juures minu nimi. Esimestel piltidel tuleb peale maalide arvutisse skaneerimist allkirjad maha photoshoppida.

ERMis on hetkel mitu muinasjuttudega seonduvat lahedat näitust –  näiteks “Siima Škop 100” (vaata SIIT), kus näeb legendaarse raamatuillustraatori ja plakatikunstniku Siima Škopi originaaljooniseid ning kunstnik-kuraator Katrin Sipelga ideest sündinud muinasjutunäitus „Elas kord…“ (vaata SIIT). Suure muinasjutusõbrana olen mõlemat näitust mitu korda vaatamas käinud ning tunnen, et “Meie kodune nõiaköök” saab olema sujuv jätk eelnenud näitustele – eriti nüüd, kui plaanis on näituse avamise ajaks valmis saada ka lasteraamat koos enda tehtud illustratsioonidega.

Aga siin…ta-ta-ra-ra-ta-ta-tat-tat-ta-taaa… seitse esimest maali!! 🙂












Fotod: NordenBladet / Helena-Reet Ennet

Loe iga maali kohta eraldi pikemalt vajutade allpool olevatele postituste linkidele:
#16 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.1), September 2020 + children’s book idea!
#17 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.2), September 2020
#18 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.3), September 2020
#19 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.4), September 2020
#20 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.5), October 2020
#21 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.6), October 2020
#22 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.7), October 2020