Auhinnatud Eesti moekunstnik Lilli Jahilo omandas 2005. aastal bakalaureuse kraadi moe-ja kostüümikujunduses Norras Oslos ning kolm aastat hiljem magistrikraadi Eesti Kunstiakadeemias moekunsti erialal. Juba sel laupäeval saab Haapsalus näha tema kõige värskemat, juba 7. kollektsiooni, mis on väga helge, kerge ja romantiline.

Lilli räägib, et tema riideid kannavad väga erinevate elualade inimesed. “Inimesed, kes mu riideid kannavad, on väga erinevates eluvaldkondades tegevad, kuid neid kõiki ühendab armastus kvaliteetsete, hoole ja armastusega loodud rõivaste vastu. Väga austan neid usalduse eest, mille läbi saan tõeliselt nautida kogu tööprotsessi ning häid tulemusi!” rõõmustab ta. Moekunstnik on ka ise enda brändile truu, vaid jalavarje soetab ta mujalt. “Enamasti käin vaid enda ateljee rõivastes, kuid jalanõude osas satun enamasti ikka Vagabondi otsa. Kunagi varem meeldis väga Benetton nende kudumite pärast, nüüd aga ostaks hoopis Liina Viiralt. Viimasel ajal on tööd väga palju, mistõttu ei ole väga kaubandusvõrgu võimalustesse süvenenud.”

Lilli annab hetkel veel viimast lihvi oma suvekollektsioonile, mille kallal ta aasta algusest peale juba töötanud on. “Inspiratsioonimaterjali hakkasin kokku panema jaanuaris, seejärel kavandasin, kangad hankisin veebruarikuus ja viimased kuud ongi teostamise tähe all möödunud. Katsetasin sel korral ka kollektsiooni loomisprotsessi avamisega läbi blogi ja Facebooki lehe – sealt olen kohati päris huvitavat vastukaja saanud,” seletab ta.