NordenBladet – Näituseideede konkursi “Oma näitus” publikuhääletusel kogus enim hääli idee „Meie kodune nõiaköök“, mis toob vaatajateni killukese Eestimaa taluköögist ja põnevatest tegemistest, mida hubases köögis pika laua taga koos tehakse. Võidunäitus avatakse ERMi osalussaalis 2021. aasta suvel.

Näituseidee autorid on ema koos kahe tütrega: Helena-Reet Ennet, Estella Elisheva (14) ja Ivanka Shoshana (12). „Olen väga tänulik kõigile, kes meie ideesse uskusid. Minu noorim tütar on erivajadusega laps. Tahtsin, et meil oleks üheskoos nn “oma projekt”. Nüüd ongi meie peres traditsiooniks saanud ühised käelised tegevused – savist voolimine ja ahjus põletamine, akrüülvärvidega maalimine, ravimtaimede vihtudesse sidumine ja ahju kohale kuivama panemine ning looduskosmeetika valmistamine. Koos teha on tore ning pakub hingele palju! Nüüd on meil põhjust ja entusiasmi veelgi enam üheskoos koduses nõiaköögis toimetada,“ rääkis võiduidee autor Helena-Reet Ennet.

Konkursile „Oma näitus 2020“ esitati 13 ideed. Pöidlahoidjad jagus neile kõigile, kuid võitja edu teiste ees oli selge. „Kiirel kaasajal on võluv kui näituseidee tahab esile tuua ühistegevused perega. On ju ka osalussaali mõte kajastada argielu ja kirglikku ning siirast omaloomingut,“ sõnas ERMi näituste juht Kristjan Raba ja lisas, et ka näitustel käiakse üha enam just koos perega.

ERMi osalussaal on mõeldud näitusteks, mille taga on inimesed, kes igapäevaselt muuseumitöö või näituste kureerimisega ei tegele, küll aga on neil huviala, mõni oluline teema või idee, mida nad soovivad jagada. Näituseideede konkurssi korraldab ERM kuuendat aastat.

Allikas: Erm.ee