NordenBladet – Avatud talusid külastas rekordarv inimesi! 18. ja 19. juulil oli üle Eesti külastajatele avatud 281 talu, mida külastas kokku üle 213 000 inimese. Tegemist on praeguseks kuuel järjestikusel aastal toimunud avatud talude päeva külastusrekordiga.

„Avatud talude päevast on kujunenud suvine tippsündmus, mis toob maaettevõtteid ja talusid külastama tuhanded lastega pered – piltlikult öeldes maaõhk teeb vabaks,“ lausus maaeluminister Arvo Aller. „Nädalavahetus kinnitas COVID-perioodiga kaasnenud kasvavat huvi maaelu vastu ja seda, et Eestis toodetud toitu ja kaupa hinnatakse kõrgelt. Avatud talude päevast on kujunenud positiivse maaelu maine suurim kujundaja.“

NordenBladet külastas tänavu Avatud talude päeva raames Läänemaal Männa talus tegutsevat Eesti Seenefarmi (loe artiklit ja vaata pidligaleriid SIIT), Rõude muuseumi ja Rõude külamaja (artikli ja fotod leiate SIIT) ning Lääne-Eestis Haeskas asuvat Helina ja Margus Maripuu kaunist Tänava talu (vaata allpool asuvat galeriid).


Tänava talus on suur marja- ja õunaaed. Kasvatatakse kitsi, lambaid, Šoti mägiveiseid, kanu ning on ka väike poni. Pererahvas valmistab ka õie- ja marjasiirupeid ning marjasinepeid. (Fotod: 12x NordenBladet/ Helena-Reet Ennet)

Avafoto: Tänava talu Läänemaal (NordenBladet/Helena-Reet Ennet)

Loe ka:
Eesti: Avatud talude päeval osaleb tänavu üle 280 talu