“Me valime endale sõpru ühiste huvide, ühiste tõekspidamiste järgi, sest nii on meil nendega tore ja huvitav suhelda. Kuid sõbrad pole pelgalt lõbusaks ajaveetmiseks, sõbrad on ka selleks, et raskel ajal toeks olla, vähemalt proovida mõista ning vajadusel nõu ja jõuga aidata, kirjutab ajakirjanik Marina Lohk Postimehe veebilehel Naine.

“Ometi juhtub vahel nii, et siirusel seisab ees nähtamatu sein, mille on ehitanud ühiskonnas normiks kuulutatu ning meie enda elu raskendavad kõhklused ja eelarvamused.”

“Tõeline sõber tunneb ka üksikuna rõõmu oma abielus ja lastega sõpradest, naudib nende perega koos olemist ja elab kaasa laste edusammudele. Tõeline sõber oskab ka abieluinimesena mõista vallalise probleeme, kuigi samas seisus olles oleks ehk lihtsam samastuda.”

“Kuid ometi eeldame lähedaste hukkamõistu, sest seda, mis meie hinges tegelikult toimub, on sageli raske – kui mitte võimatu – sõnadega seletada. Nii olemegi lausa raudkindlad selles, et mõistmine on mõnes olukorras täiesti välistatud. Sulgume endasse ja arvame, et kuna keegi nagunii mind ei mõista, siis… no siis ei mõistagi ja punkt! Olen maailmas ihuüksi ja õnnetu. Nõiaring.”

Refereeritud artikli täisteksti loe veebist Naine