Rupert Murdochi meediaimpeeriumi osa, telekanaleid haldav Fox International Channels (FIC), rajas veebruaris Eestisse tütarfirma, mis hakkab koordineerima FICi Baltikumis tegutsevate telekanalite töökorraldust ning kommertsstrateegiate elluviimist kolmes Balti riigis.

FICi Eesti peakorter asub Tallinnas Fahle majas, ettevõtet juhib Karoli Hindriks. Kohaliku ettevõtte asutamine on osa FICi juba varem käivitunud Baltikumi lokaliseerimise strateegiast.

“Usume, et parim viis oma vaatajaskonna ja partnerite mõistmiseks on tegutseda kohapeal. Rakendame seda põhimõtet globaalselt ja suudame seeläbi pakkuda kohalikule publikule parimaid tooteid ning teenuseid,” ütles FIC-i Skandinaavia ja Baltikumi peadirektor proua Ase Ytreland.

“Oleme juba täna tänulikud kolme Balti riigi lojaalsele vaatajaskonnale ning samuti partneritele – nii operaatorite kui ka reklaamiklientide seas. Soovime Balti riikides veelgi kasvada,” lisas Ytreland.

FICi telekanalid said Eestis eestikeelsete tiitritega nähtavaks 2009. aastal.

Fox International Channels tegevuse laienemist Eestis nõustab Advokaadibüroo Glikman & Partnerid.

Fox International Channels on News Corporation gruppi kuuluv rahvusvaheline multimeediaettevõte, mis tegeleb tasulise televisiooni tootmise ja levitamise ning digitaalse meedia sisu ja teenuste pakkumisega. FIC-i portfelli kuulub kümneid telekanaleid, mida edastatakse rohkem kui 140 televisiooniteenuse pakkuja poolt 32 keeles.