Sel reedel, 11-ndal märtsil teeb suure pöörase sammu moemaastiku vallutamiseks Xenia Joost, kes ise Milanos viibides korraldab üheaegselt kaks oma kevadkollektsiooni tutvustavat etendust Tallinnas ja Tartus.

Esmaesitlusele tulev kevadsuvi 2011 kollektsioon on inspireeritud Jaapani Sakurast ehk imeilusatest õrnadest kirsiõitest, mis oma lühikese, ent grandioosse õitseaja tõttu on saanud elu ilu, kuid ka selle hapruse ja kiire mööduvuse sümboliks.

„Antud looming on kui nägemus idamaisest maastikust: õitsev kirsipuu, kaetud koheva lumega, mille all päikesekiirtest sätendaval lumel erkpunased tillukesed verepiisad, katmas langenud kirsipuu õisi,“ nagu iseloomustab rõivaid disainer. Kollektsiooni keskmeks on õrnad pastelsed toonid: puudriroosa, kivihall, puhas valge ning kontrastiks huulepulga-punane ja öö-sinine.

Xenia Joost, tuntud ka kui Ivo Nikkolo disainer, on järjepidevalt loonud oma nime alt eksklusiivdisaine ja väikeseeria kollektsioone. Xenia jaoks tähendab mood ja kollektsioonide loomine kiiresti muutuva maailma peegeldamist ning seetõttu on ka brändi keskmeks värsked, tihti ootamatu lähenemise, jõulise vormi ja naiseliku joonega tundlikud kollektsioonid. Pisikese twist´iga kollektsioonid moodustavad alati ühtse terviku ning on oma kandja poolt kergesti kombineeritavad, andes samas erinevate stilistiliste nippidega eripäraseid huvitavaid tulemusi.    

Ja stilistikat võib pidada ka 11-ndal märtsil toimuvate Xenia Joosti show´de märksõnaks. Tartu Kaubamajas nädalavahetusel aset leidva Moekuulutaja raames 30-meetrisel välilaval toimuva Xenia Joosti galaetenduse stilistiks on Piret Vapajeva, kelle hoolika käe all sünnib klassikalises võtmes unustamatu  moeshow. Pöörasusega ei koonerda ka Zenja Fokin, kes saadab Viru Keskuses toimuva loomeinkubaatori kevadshowl oma särava pilgu all lavale idamaise stilistikaga vürtsitatud Xenia kollektsiooni.