NordenBladet — Riigikogus moodustati toetusrühm, mille eesmärgiks on elektroonilise hääletamise süsteemi kontrollitavaks, turvaliseks ja läbipaistvaks muutmise toetamine ning vastavate seadusemuudatuste toetamine.

Toetusrühma esimees Kert Kingo (EKRE) juhib tähelepanu, et läinud aasta lõpus avaldas väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri algatatud e-valimiste töörühm koondraporti, mis sisaldas 25 probleemkohta ja ettepanekut e-valimiste süsteemi usaldusväärsuse tõstmiseks ja riskide haldamiseks.

„On selge, et süsteem, milles on sedavõrd palju probleeme, ei ole kasutuskõlblik,“ ütles Kert Kingo. „Elektrooniline hääletus peab saama usaldust tekitavaks, e-hääle liikumise protsess peab olema läbipaistev ja jälgitav ning seadused tuleb ühtlustada paberhääletuse teel hääle andmise protsessiga.“

Ühendusse kuuluvad Uno Kaskpeit, Riho Breivel, Merry Aart, Leo Kunnas, Urmas Reitelmann, Peeter Ernits, Jaak Valge, Kai Rimmel, Kert Kingo, Kalle Grünthal, Helle-Moonika Helme, Ruuben Kaalep, Tiit Kala, Alar Laneman, Paul Puustusmaa, Urmas Espenberg, Henn Põlluaas, Anti Poolamets, Siim Pohlak ja Tarmo Kruusimäe.

 

Allikas: Eesti Riigikogu