MTV3-e ajakirjanik Rita Strömmer on praegu Liibüas ja kirjeldab sealset olukorda. Egiptuse piiripunktid on täis Liibüast välja pääseda tahtvaid inimesi, kellel ei tundu olevat mitte mingisugust teavet saatusest, vahendab MTV3-e uudisteportaal.

“Siinpool Liibüa piiri on üpris kaootiline meeleolu, kuna piirkond on täis inimesi, kes üritavad riigist välja pääseda. Siin on väga väsinud olekuga rahvast ning inimesed magavad terminali põrandal vilttide peal. Neil ei ole mingi teavet selle kohta, millal siit pääseb edasi Egiptuse poolele,” kirjeldab Rita Strömmer.

Egiptuse poolel ootab pagulasi väiksemahuline telkhaigla.

Liibüa poolel olevad inimesed tunduvad olevat kuidagi jäänud “eikellegi maale”.

“Suur osa inimestest on siin omapäi, ega ole pääsenud kuhugile leeri,” ütleb Strömmer.

Uudisteagentuuri kohaselt on Liibüa president Muammar Gaddafi väed rünnanud mässuliste vastu juba paljudes linnades.

Strömmeri kohaselt tundub riigi idaosa rahulikum, aga infot on raske saada.

“Vestlesin siin rahvusvahelise Punase Risti esindajaga, kes oli samal ajal liikumas Bengasse viival teel. Nad ütlesid, et see tee peaks olema turvaline. Kui paarsada kilomeetrit Bengasest edelasse oli juba mingeid kokkupõrkeid olnud. Selle kohta on samuti väga vasturääkivad infot, et kes seal on kaelaks, mässulised või Gaddafi.”

Liibüa kodusõjas nõuavad meeleavaldajad, et president astuks tagasi. Meeleavaldused on nõudnud sõltumatute ekspertide hinnangul 6000 inimelu. Naftatootmine on vähenenud ligi poole võrra.

[ot-gallery url=”gallery/soome-ajakirjanik-rita-str%c3%b6mmer-liib%c3%bcas-inimesed-on-siin-omap%c3%a4i”]