Malle Eenmaa (60) on heategevusorganisatsiooni SA Dharma juhtinud 2003. aastast alates ning aidanud selle kaudu paljusid Eesti peresid.

Mis on Dharma?
Dharma mõiste tuleneb hinduistlikust filosoofiast. Dha tähendab kandma, hoidma, säilitama ehk kõike seda, millele toetub maailm ja ühiskond. Nime pani heategevusfondi asutanud Urmas Sõõrumaa ja tema panemise hetkel peeti seda üpris ambitsioonikaks. Dharma õpetuse üheks väga oluliseks osaks on inimeste teenimine – oleme jõudnud eesmärgile lähemale siis, kui me ei küsi enam endalt “Kuidas see mind puudutab?”, vaid soovime leida vastust küsimusele “Kuidas saan aidata?”. Urmas Sõõrumaa ja teda aidanud ärimehed – Dharma toetajad – on selleni jõudnud. Eelmise aasta novembris sai Dharma kaheksa-aastaseks. Meie missioon on hoolida igast lapsest alates sünnist kuni ajani, kui tiivad teda kannavad. Dharma toetab ettevõtmisi, mis aitavad lapsel tubliks inimeseks kasvada. Meie eriline tähelepanu on pühendatud majanduslikesse raskustesse sattunud lastega peredele, lasterikastele peredele ja vanemliku hoolitsuseta lastele, aga me toetame ka erivajadusega lapsi ja nende peresid ning eesti keelt ja kultuuri toetavaid lastele suunatud projekte, integratsioonilaagreid jne.
 
Milline on Teie arvates hetkel kõige põletavam probleem?

Sotsiaaltöös peaks ühist vankrit vedama riik, kohalikud omavalitsused ja kolmas sektor ehk siis MTÜd ja sihtasutused. Kaasata tuleks võimalikult palju vabatahtlikke. Kõikide lastega seotud võimalike probleemide puhul tuleks rõhk panna ennetustööle, mitte tulemuste likvideerimisele. Meie moto on “Aitame, et abivajajaid oleks vähem”.


Refereeritud artikli täisteksti lugege ajakirjast Naised