NordenBladet – Lastetoa värv võib otsustada, milliseks kujuneb teie lapse iseloom ja ka seda, millise ameti ta endale tulevikus valib. Lastetoa mööblit tootva ettevõtte moKee eksperdid väidavad, et lastetoa kujundamises on palju enamat, kui algul tundub:  valitud värvid võivad mängida rolli, milliseks inimeseks kujuneb teie laps. Tavapäraselt on eelistatud roosat ja sinist, kuid valikud on muutumas.

Valge
Valge on ilus neutraalne värv, mis sümboliseerib puhtust. Selleks et tuba ei oleks liiga valge, lisage teisi värve. Lapsed, kes on kasvanud valges keskkonnas, suudavad keerulistes olukordades jääda rahulikuks. Tulevikus võivad nad otsustada kohtuniku või advokaadi töö kasuks.

Must
Kuigi must võib tunduda kummalise valikuna, saab seda kasutada koos teiste õrnemate värvidega. Musta värvi tuleks kasutada mõõdukalt, et tume värv ei hakkaks liialt domineerima ega muudaks toa süngeks. Must on julge valik, kuna see on võimas värv. Arvatakse, et lapsed, kelle toas on kasutatud musta värvi, on tulevikus väga edukad ja liidrioskustega.

Sinine
Sinine on olnud tavapärane valik. Heledad ja soojad sinised toonid rahustavad ja mõjuvad lapsele hästi. Lastele, keda ümbritseb sinine värv, meeldib hoolitseda teiste eest, mistõttu võivad nad tulevikus valida arsti või õe elukutse.

Roosa
Sarnaselt sinisele on roosa rahustav värv, seega sobib roosa just neile lastele, kes on rahutud. Roosa tekitab mõnusat heaolutunnet. Kui soovite arendada lapse empaatiavõimet, on roosa ideaalne valik. Lapsed, kes on üles kasvanud roosade toonide keskel, võivad tulevikus otsustada heategevussektori kasuks.

Kollane
Kollane teeb lapse rõõmsaks, kuid liiga palju päikesekollast ei mõju hästi. Seevastu pehme kollane aitab lapsel keskenduda: pehmetes kollastes toonides mööbel on hea valik. Lapsest, keda ümbritsevad kollased toonid, võib tulevikus saada näiteks aednik või maastikuarhitekt.

Roheline
Roheline on pehme ja soe rahustav värv, mis aitab lõõgastuda. Roheline on hea õppimisele, kuna soodustab keskendumist. Kui teie lapse tuba on rohelistes toonides, võib ta tulevikus asuda tööle haridusvaldkonnas.

Lilla
Lilla on tasakaalukas värv, mis võimendab stiilitunnetust. Tumedamaid lillasid toone seostatakse tihti loomingulisusega, mistõttu võib teie laps tulevikus valida loomingulise eriala.

Punane
Punane on emotsionaalne ja kirglik värv, kuid seda tuleks kasutada mõõdukalt. Võite lastetoale lisada punaseid aksessuaare, mis lisab toale särtsakust. Kasutades punast värvi, võib teie lapsest sirguda inimene, kellele meeldib esineda: temast võib saada näiteks saatejuht või näitleja.

Oranž
Oranž on samuti üsna intensiivne värv, mistõttu on soovitatav seda kasutada lisavärvina. Oranž loob sooja ja õdusa atmosfääri ning arendab lastes sõbralikkust ja rahulikkust. Kui lastetoas on oranže värvitoone, võib teie laps tulevikus otsustada lastega töö kasuks või hakata tööle terapeudina.

Hall
Hall on hea neutraalne värv, mida kombineerida tugevamate värvidega. Hall värv arendab intuitsiooni ja eneseanalüüsi, mistõttu võib lastest saada kirjanik või luuletaja.

Nüüd saate vaadata lastetoale uue värske pilguga ja teha soovi korral muudatusi. Värvid mõjutavad meie lapsi nii praegu kui ka tulevikus.

Foto: Pexels
Allikad: mokee.eu, mirror.co.uk