NordenBladet — Riigikogu väliskomisjon saab tänasel istungil välisminister Urmas Reinsalult värske ülevaate eriolukorrast ja selle mõjust välispoliitikale.

„Viimastel nädalatel oleme komisjoni istungitel videosilla vahendusel regulaarselt ühenduses olnud nii välisministri kui ka Eesti suursaadikutega erinevates välisriikides. Sedalaadi sage ja operatiivne infovahetus on praeguses olukorras erakordselt väärtuslik,“ rääkis väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa.

Komisjoni aseesimees Marko Mihkelson märkis, et istungil oodatakse ministrilt värsket infot kujunenud olukorra, Eesti kodanike koju naasmise ning viimase aja välispoliitiliste otsuste kohta. „Ministri ülevaated eriolukorrast ja viimastest rahvusvahelistest arengutest loovad hea aluse aruteluks ning vastuste leidmiseks küsimustele, mis on vajalikud Eesti välispoliitika kujundamiseks praeguses keerulises olukorras,“ lisas ta.

Samuti tutvustab välisminister komisjoni istungil Eesti seisukohti 8. aprillil toimuval Euroopa Liidu välisministrite (arengukoostöö) mitteametlikul videokohtumisel.

Avalik istung algab kell 11 ja seda on võimalik jälgida veebiülekandes.

Videosalvestist istungist saab hiljem vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil.

Allikas: Eesti Riigikogu