NordenBladet – Kas olete kuulnud ütlust, et koera koht ei voodis? Hiljutine Mayo Clinicu uuring näitab hoopis vastupidist: koeraga koos magamine mõjub teile hästi. Uuringu eesmärk oli välja selgitada, kas koera viibimine magamistoas häirib inimeste und või mitte.

Uuringus osales 40 tervet täiskasvanut, kel ei olnud uneprobleeme, ja nende koerad, kes olid vähemalt 6-kuu vanused. Osalejaid uuriti 7 ööpäeva jooksul.

Tulemustest ilmnes, et uuringus osalejad magasid tunduvalt paremini koos oma koeraga. Lemmiku suurus ega öine liikumine ei mänginud siin rolli.

Uuringu üks läbiviija oli dr Lois E. Krahn, kelle sõnul kalduvad inimesed arvama, et lemmikuid ei tohiks magamistuppa lasta, kuna nad segavad meie und. Tulemused näitasid, et koeraga koos magamine on hoopiski hea mõte, kuna see annab turvatunnet ja rahustab meid.

Tänapäeva elutempo ja elustiil on viinud selleni, et inimesed on enamuse päevast tööl ja tulevad koju ning näevad oma lemmikuid alles õhtul. Terve päev ollakse tihti eemal. Seetõttu on arusaadav, et lemmikloomaga tahetakse kodus olles veeta võimalikult palju aega. Üks võimalus selleks on koos voodis magamine.

Koeraomanikud ei pea enam muretsema, kas lubada lemmikut voodisse või mitte – koeraga koos magamine mõjub tervisele hästi. Mida parem on enesetunne, seda õnnelikum te olete!

 

Avafoto: Pexels
Allikad: Mirror, ncbi.nlm.nih.gov