“Esimese lapsega oli kõik hästi ja teisega samuti. Siis tuli hulk negatiivseid kogemusi ning ma ei tea siiani, millest,” räägib poliitik Mailis Reps (36), kellel neljas rasedus katkes. Nüüd on ta taas õnnelikult beebiootel.

“Mäletan, et ka kusagilt lehest käis läbi kõlakas, et olen rase. Kandsin tõesti siis beebit viis kuud, aga ta otsustas, et ei sünni. See oli hirmus,” meenutab Reps ajakirjas Naised.

Mailis arutleb, et pärast selliseid ebaõnnestumisi tekib alati tunne, kas tasubki enam proovida või mis selle kõige taga on.

“Mul oli probleeme ka kolmanda lapsega, kuni viimase hetkeni öeldi mulle, et ära sa talle nime veel pane ega tema peale mõtle, sest ei või teada, mis juhtub ja edasi saab. Aga kuidas sa ei mõtle, kui sa tunned juba kaheksandat kuud lapsukest oma kõhus liigutamas?”

Mailis meenutab hulka uuringuid ja kõike seda, mida arstid tema heaks tegid. “Mulle öeldi, et mu platsenta on valesti ning keegi ei tea täpselt, kus ja millisena mu laps sünnib.”

Aga tol korral läks kõik hoolimata kannatustest hästi. “Pärast seda oli veel paar ebaõnnestumist ning ma mõtlesin kaua, kas ja kuidas üldse kõik korda saab,” ohkab Mailis.

“Mehega arutasime samuti, kas üldse on mõtet, aga näed – oli. Nüüd sünnib meie perre veel üks terve ja tubli poiss.”

Mailis Repsi ja tema abikaasa peres kasvavad 6aastane Richard, 5aastane Elizabeth ja 3aastane Karl Robert.