NordenBladet — Riigikogu liige Katri Raik uuris tänases infotunnis haridus- ja teadusminister Mailis Repsilt distantsõppe rakendamise ja sellealase nõustamise ning riigi- ja sisseastumiseksamite toimumise kohta.

Ministri sõnul on olnud esimesed poolteist nädalat kaugõpet enamikule koolidele sellises ulatuses väga uudne, kuid olukorraga on hästi kohanetud. Samas leiab ta, et veebipõhiste ülesannete puhul on vaja leida hea tasakaal. „Väiksematele klassidele on olnud meil palve anda ette kogu nädal või kaks nädalat tööd, et lapsevanem saab ka näiteks juhatada oma lapse võib-olla mingi hetk hoopis lugema, kui ta teab, et on intensiivsem periood. Võib-olla näiteks joonistada või teha käelisi tegevusi,“ rääkis Reps.

Minister lisas, et digiõppe toetamisega tegeleb Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, korraldades teemakohaseid seminare ning vastates tekkinud küsimustele. Samuti vastatakse tema sõnul küsimustele Haridus- ja Teadusministeeriumi infotelefoni vahendusel ning hoitakse pidevat ühendust kohalike omavalitsustega tekkinud probleemide või takistustega tegelemiseks.

„Kõik vaheõpilased, kes ei ole 9. ja 12. klassis, saavad lõpetada selle kooliaasta jooksvate hinnete alusel,“ rääkis Reps ning kinnitas, et sel kevadel ei toimu riiklikke tasemetöid ja hindamisi. Rääkides gümnaasiumi- ja kutsekooliklasside komplekteerimisest, lootis minister, et rakendatud erimeetmed töötavad ning mai algusest taastub vähemalt osaliselt tavavõimalus õppimiseks. Ta sõnas, et sellisel juhul võivad toimuda gümnaasiumi sisseastumistestid maikuus. Samal juhul võib tema sõnul kanduda ka riigieksamite ja ülikoolide sisseastumise protsess üle juulikuusse.

Haridus- ja teadusminister vastas veel Heidy Purga küsimusele koolide töökorralduse kohta.

Peaminister Jüri Ratas vastas Indrek Saare küsimusele eriolukorra tegevuste, Taavi Rõivase küsimusele COVID-19 testimise laiendamise, Ivari Padari küsimusele võõrtööjõu, Urve Tiiduse küsimusele kriisiolukorra haldamise muutuste, Jaak Juske küsimusele riigi kaitsevõime ning Jevgeni Ossinovski küsimusele tervisesüsteemi valmisoleku kohta.

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu vastas Annely Akkermanni küsimusele kriisiabi meetmete ning Andres Suti küsimusele KredExi meetmete rakendamise võimekuse kohta.

 

Allikas: Eesti Riigikogu