Avatud Raja kavva kuuluvad 63 km ja 31 km distantsid ning Tervis Plussi 10. Tartu Maratoni Naistesõit pikkusega 16 km. Lisaks ka Otepää lastesõidud oma 500 m, 2 ja 3 km distantsidega.

Tartu Maratoni väärikaim osaleja stardib Avatud Raja naistesõidul. Pühapäeval saab teoks järgmine sündmus 40. Tartu Maratoni programmis ning suusasõpru ootab Avatud Rada. Selle raames toimuval Tervis Plussi 10. Tartu Maratoni Naistesõidul läheb rajale ka läbi aegade kõige legendaarsem naisosaleja, Aino Sirkel. Spordisõber, kes osales Tartu Maratonil esimest korda juba 1965. aastal ja on tänaseks rajal käinud juba 26 korral.

Naistesõidul näitab oma kuu ajaga omandatud suusatehnikat ka ettevõtmise patroon Evelin Samuel. Viimati ligi 20 aastat tagasi suusatanud naine on viimase kahe nädalaga Harku metsa radadel töö ja pere kõrvalt läbinud ligi 136 km.

“Palju abi on olnud treener Risto Rammul‘ ist – isegi väike annus õiget tehnikat aitab suusarajal oluliselt edasi,” räägib Samuel Tartu Maratoni kodulehel. Evelin Samueli treeningpäevikuga saab tutvuda tema blogi vahendusel www.tervispluss.ee/suusk.

Tartu Maratoni peakorraldaja Indrek Kelk peab 13. veebruaril toimuvaid Avatud Raja sõite peaprooviks nii korraldajatele kui osalejatele. “See on väga hea võimalus nii iseenda vormi kui rada testida. Pikale distantsile minevad mehed võiksid kindlasti nii oma naised kui miks mitte lapsed naistesõidule kaasa võtta ja teha sellest üks mõnus maratonihõnguline suusapäev kogu perele,” soovitab Kelk. “Iga vähegi suusatamist armastav eestlane võiks vähemalt korra elus ka Tartu Maratoni rada proovida ja 16 km distants on küll kõigile jõukohane,” arvab Kelk.

Pühapäev, 13. veebruar
Avatud Rada: Otepää – Arula – Palu – Elva
9.00     63 km start Otepääl Tehvandi Spordikeskuse staadionil
11.00   31 km start Arula teeristis
11.50   Soojendusvõimlemine Naistesõidu osalejatele Palul – teostab Arctic Sport Club
12.00   TervisPluss’i 10. Tartu Maratoni Naistesõidu start Palult 16 km
12.00–17.00   Finiš avatud Tartumaa Tervisespordikeskuses

10.00  Otepää laste suusasõidud 500 m, 2 km, 3 km Tehvandi Spordikeskuse staadionil – ei lähe Tartu MINI Neliküritus arvestusse.
           Kõigile lõpetajatele finišis lasteürituse medal ja diplom. Registreerimine ainult kohapeal