NordenBladet – Olen viimased kümme aastat arvanud, et mu elu on nagu non-stop spurt – olen vedanud meediat (NordenBladet + OHMYGOSSIP lehed), mis tegutsevad 17 eri riigis, sealjuures olles aktiivne kõigil tasanditel – teinud uudiseid, tõlkinud uudiseid, intervjueerinud inimesi, külastanud ja kajastanud messe ja üritusi, teinud galeriisid, retusheerinud pilte, kujundanud, teinud bännereid, müünud reklaampindu, teinud reklaamartikleid, sõlminud koostöid ning leidnud koostööpartnereid, reklaaminud kõiki brändi alla kuuluvaid kaubamärke, ehitanud, disaininud ja arendanud veebipoode- ja veebilehti, esindanud kõiki kaubamärke rahvusvahelistel messidel, andnud intervjuusid ja pidanud konverentse, astunud üles loengutega, arendanud brändide sotsiaalmeediat, kujundanud-kavandanud rõiva- ja aksessuaaribrändi, sõlminud lepinguid poodide ja kaubanduskettidega jne… see nimekiri on väga väga pikk!

Ühesõnaga – olen teinud 15-17 tunniseid tööpäevi, tegutsedes kaks arvutit korraga ees ning tempoga, mille sarnast annab ületada.  Seda kõike veel siinjuures nii, et prioriteet nr 1 on mu lapsed. Minu graafik on ehitatud laste tunniplaanide ja trennidega ranges kooskõlas – ent neid ringe ja tegemisi on palju – umbes 2-3h iga päev veedan ma autos, olles autojuht või oodates, millal ring lõppeb ning järgmisesse on tarvis viia. Alternatiiv oleks muidugi võtta autojuht või teha leping mõne taksojuhiga, aga mulle meeldib autoga sõita – ma mõtlen ja planeerin sellel ajal tegevusi, leiutan uusi ideid, annan ajule ja silmadele teistmoodi tööd. Samuti tahan ma olla sellel hetkel lastega, kui nad just tulevad ja emotsioonid on kõige vägevamad – kui nad tahavad rääkida, mida nad tegid või kuidas neil läks. Ma armastan oma lapsi nii meeletult ning ma tahan, et nad teaksid ja tunneksid, et ma olen alati olemas. Ma tahan, et nad lisaks teadmisele ka reaalselt tunneksid, et nad on minu elus kõige tähsamad.

Nagu arvata võite, mõjub selline ema-armastus lastele võimsalt. Vanem tütar Estella Elisheva on andekas tõesõna igal rindel, mida ette võtab. Ta õpib venekeelses koolis (Tallinna Juudi Koolis), mistõttu on tal sulaselgelt suus nii eesti kui vene keel, ta oskab juba rahuldaval tasemel inglise keelt (st. et saab iseenesest kõik räägitud, mis vaja, aga sõnavarava võiks suurendada) ning tööd teeb ka heebrea keelega (5 aastat on õppinud). Estella teeb 3-7 korda olenevalt nädalast trenni, käib muusikakoolis, kus lisaks viiulile hakkas ka klaveritunnis käima, mängib ansamblis ning orkestris. Ärgates hommikul kell 6.15, olles koolis kuni 15.00 ning lõpetades trennid ja muusikakoolid 20.00, peale mida õpib ja harjutab ca kella kümneni. Ivanka Shoshana, kes on autist ning kes lapseeas oli tõesõna justkui viie lapse eest, on tänaseks suuri edusamme teinud. Teda on aktiivselt veetud kontserditele, üritustele, ringidesse – kaasatud igapäevaellu, tegeletud, armastatud — ning see kõik kannab vilja! Ühesõnaga non-stop spurt nii lastega tegelemisel kui tööalaselt.

https://www.instagram.com/p/BevY9zalB-r/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/BmvqS1rFCwS/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/Bmd4gNgFfGT/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/BnQIRu2FK14/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/Boeu3wAlff4/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/BoPZ1zKnOyi/?taken-by=elishevashoshana

Tunnen vahel ennast super-ema ja super-naisena, sest tõesti teen ja jõuan palju – suur osa selles on ka õigel planeerimisel. Mõledes rahulikult läbi, mida ja kuidas teha, on ettevõtmistele kindel vundament loodud. Nüüd lükkan veel käima Elisheva & Shoshana brändi – kaubamärk ja ettevõte, mille lõin juba aastate eest tütardele, et midagi üheskoos teha. Et kaasata Ivanka Shoshana´t samuti tegevustesse, et meil oleks tütardega oma projekt, midagi päris “meie”.  Viimased nädalad olen tegelenud E&S hoolduskosmeetikasarja käima lükkamisega. Rõõmustav on see, kui suur on inimestel huvi selle projekti vastu. Minuga võttis kontakti Amazon England ning samuti kümned butiigid üle Skandinaavia. Hetkel on nii, et tunnen, et mõtlen paralleelselt mitmele asjale korraga – ausõna, ma ei tea, kuidas see on võimalik. Sellel nädalal tulevad trükist juba esimesed müügipakendid ning laupäeval, kui stardin koos tütardega suurele Soome ringreisile (loe SIIT ja SIIT), siis saan reaalselt juba esimesed E&S tootekastid kaasa võtta. Nii viimasepeal! Kõik toimub megakiirusel ning ülesmäge – niivõrd lahe on olla tunnistajaks korraga nii mitme brändi eduloole. Seal kus on, sinna tuleb juurde! Nagu kellavärk 🙂 Heheee.

Avafoto: Teel unicorn kompaniiks – pisikesest lihtsast kodukontorist (pigem isegi köögilaua taga tegutsevast ühe-inimese ettevõttest) on kasvanud aastatega arvestatav meediamonopol ning rahvusvaheliselt tegutsev ettevõte, mis koondab enda alla kümneid erinevaid brände. Eesmärk kasvatada eraomandis olev ettevõte miljadi dollari väärtuses ettevõtteks ehk Unicorn kompaniiks – nagu riskikapitalist Aileen Lee järgi sellist start up-i nimetatakse.