NordenBladet — Turu ligidal Piikkiös kadus 1988. aasta 7. oktoobril jäljetult 15-aastane koolitüdruk Piia. Ta oli läinud vennaga kodus telekapuldi kasutamise pärast tülli, lahkus kodust ja pärast seda teda enam ei nähtud.

Nüüd, pärast 30 aastat kestnud otsinguid hakkab ring lõpuks koomale tõmbuma ja tõde päevavalgele jõudma. Asjasse tõi selgust 2001. aastal Rootsist saabunud kiri, vahendab Iltalehti.

Nimelt on politsei saanud vihjeid Piia võimaliku matmiskoha kohta. Piia kadumise müsteeriumile aitas lähemale jõuda 2001. aastal Soome televisiooni politseisaatele saabunud kiri, milles keegi „Tom on Borås” kirjutab, kuidas ta nägi pealt, kuidas Piia kadumise ööl tõsteti ühte teadvuseta tütarlast valgesse Volvosse. Kirjale oli lisatud auto registreerimisnumber.

Kiri kandis kuupäeva 20. november 2001 ja sel oli Turu 5. detsembri postitempel.

Keskkriminaalpolitsei uurija Kimmo Heinonen ütles, et kirja saatjat on üritatud leida Rootsist, aga seni tulemusteta. Asja kohta on isegi tehtud ametlik abipalve Rootsi politseile.

Kirjas on märgitud, et Tom vaatas Soomes käies Politsei-TV saadet lahendamata mõrvalugude kohta. Ta kirjutab, et tuli Soome 7. oktoobri õhtul 1988. aastal ja liikus Ida-Soome poole. Piikkiös märkas ta kesköö paiku, kuidas teadvusetut tüdrukut autosse tõsteti. Auto oli valget värvi Volvo. Kirjale on lisatud ka registrinumber, mille politsei on kinni katnud.

Mees arvas, et tegemist oli mingi haigusjuhtumi või muu säärasega.

Kiri saabus algul Politsei-TV saatele, kust see politseile üle anti.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT