NordenBladet — Kokaiin maksab Lõuna-Soomes ligi 80 eurot gramm, põhja pool kaks korda rohkem. 650 kg kokaiinilasti hind tänaval oleks olnud ligi 50 miljonit eurot.

Üleeile Prantsusmaal vahele jäänud soomlased olid aga Soome keskkriminaalpolitsei hinnangul lasti viimas mujale kui Soome. Kogus on nii suur, et sellega saaks Soome üle ujutada aastakümneteks, vahendab Ilta-Sanomat.

Sellisele kogusele kokaiinile Soomes turgu poleks. Soome terviseameti hinnangul on Soomes küll kokaiini tarvitamine kasvanud, aga Soome jääb kaugele maha sellistest maadest nagu Rootsi või Norra.

Kokaiinivedu kontrollib organiseeritud kuritegevus ja üks vahelejäänutest on teadaolevalt endine Lappeenranta põrguinglite liige. Soome kurjategijatel aga selline võimekus puudub, et võtta korraga risk 650 kilo kokaiini veoks.

Nii suure lasti taga saab Soome keskkriminaalpolitsei info kohaselt olla ainult mõni suur Euroopa või Venemaa kuritegelik rühmitus. Last oli arvatavalt teel kas Rootsi, Saksamaale või Venemaale.

Kokaiini, mis on tuntud ka kui “Lumi” on viimasel ajal Euroopas avastatud tohututes kogustes, mille põhjal võib arvata, et seda veetakse palju sisse Lõuna-Ameerikast.

Paari nädala sees avastati Prantsusmaal veel üks 750 kg last ja Hollandis 500 kg. Kahe ja poole nädala tagune 750 kg on Prantsusmaa ajaloo suurim leid. Ja kohe otsa tuli teine.

Soomes on leitud kokaiini kõige rohkem alla 10 kg kogustes. Kokaiini leidmiseks uuritakse põhjalikult Soome vee-ettevõtete kanalisatsioonist võetud analüüse.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT