NordenBladet — Riigikogu võttis vastu kaks otsust, millega nimetatakse Eesti Rahvusraamatukogu liikmeteks Riigikogu liikmed Yoko Alender ja Aadu Must ning rahvusooperi nõukogu liikmeks Riigikogu liige Toomas Väinaste.

Kultuurikomisjoni esitatud Riigikogu otsusega „Riigikogu liikmest Eesti Rahvusraamatukogu nõukogu liikmete nimetamine“ (692 OE) nimetati Eesti Rahvusraamatukogu nõukogu liikmeteks Riigikogu liikmed Yoko Alender ja Aadu Must. Muudatused tehti seetõttu, et senine nõukogu liige Igor Gräzin lahkus Riigikogust ja Riigikogu liige Toomas Väinaste astus nõukogu liikme kohalt tagasi.

Eesti Rahvusraamatukogu nõukokku kuulub seitse liiget. Riigikogu nimetatud liikmed on peale Aadu Musta ja Toomas Väinaste veel Riigikogu liige Barbi Pilvre ning Eesti Rahvusraamatukogu töövaldkondade tunnustatud asjatundjad Jüri Järs ja Priit Pirsko. Ametikoha järgi kuuluvad nõukokku Riigikogu Kantselei direktor Peep Jahilo ning kultuuriministri nimetatuna Kultuuriministeeriumi asekantsler Tarvi Sits.

Otsuse poolt hääletas 72 Riigikogu liiget, kaks saadikut jäi erapooletuks.

Kultuurikomisjoni esitatud Riigikogu otsusega „Rahvusooperi nõukogu liikme nimetamine“ (693 OE) nimetati Riigikogust lahkunud senise nõukogu liikme Martin Repinski asemel rahvusooperi nõukogu liikmeks Toomas Väinaste.

Rahvusooperi nõukokku kuulub 11 liiget, kellest Riigikogu nimetab kolm. Peale Toomas Väinaste on Riigikogu nimetatud nõukogu liikmed veel Maire Aunaste ja Urve Tiidus.

Rahvusooperi nõukokku kuuluvad ka kultuuriministri nimetatud liikmed Arne Mikk, kes on nõukogu esimees, ja Kultuuriministeeriumi asekantsler Tarvi Sits, haridus- ja teadusministri nimetatud liikmena Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak, rahandusministri nimetatud liikmena Tea Varrak, Eesti Muusikaakadeemia nõukogu nimetatud liikmena Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor Ivari Ilja, Eesti Teatriliidu juhatuse nimetatud liige Riina Viiding, Eesti Heliloojate Liidu juhatuse nimetatud liige Rene Eespere ja Estonia Seltsi juhatuse nimetatud liige Mart Mikk.

Otsuse poolt hääletas 68 Riigikogu liiget, viis saadikut jäi erapooletuks.

 

Allikas: Eesti Riigikogu