NordenBladet – Eile tuli meil Estella Elishevaga (12) mõte, et võiks ka vlogisid tegema hakata. Lähme ju oktoobri lõpus 3500km pikkusele autoreisile Soome (loe lähemalt SIIT), ning tahaks sellest reisist mitu väikest filmi teha. Ise jälgime paljusid YouTubereid ning otsustasime, et prooviks ka youtuberina kätt. Tegin esimest korda oma fotokaga (kasutan Canon EOS 600D) videoklippe ning tõmbasin need arvutisse. Siis aga seisime küsimuse ees – kuidas neid klippe üheks videoks kokku monteerida – pole varem ju midagi sellist teinud.

Otsisin tükk aega, millist programmi kasutada ning otsustasin proovida Movavi Video Suite´i. See on tasuline programm ja maksis 69 euri. Kusjuures lehele minnes ütleb minu meelest iga kord uue hinna… Aga see selleks. Videoprogramm ostetud, vaatasin seda nagu maailma imet. Ei saanud midagi aru. Peale youtube´is surfamist ning tutorial´i vaatamist, otsustasin proovida. Ja üllataval kombel läks kõik suhteliselt libedalt. Suuri uhkeid efekte ma veel lisada ei oska ja videote õigesse suurusesse lõikamine vajab ka veel harjutamist aga esimese korra kohta tuli päris OK välja, I think. Suurem probleem on minu meelest hoopis see, et minu fotokal on väga nõrk zoom, ning mul pole ka satiivi – seega on ilusti demonstreeritud, kuidas mul käsi väriseb.. hahaaa. Tulemuseks selline mõnus põlveotsas nikerdatud kodukootud video 😀

Lahe oli see, kuidas me juba esimese vlogi käigus õppisime – nii filmimisel kui kokku monteerimisel.. Järgmine kord oleme juba paaris asjas nutikamad ja ettenägelikumad. Mul on unistus monteerimine ja filmimine sellisel tasemel ära õppida, et oskaksin kasutada ka green screeni ning teha eriefekte. Kui keegi teab mõnda super head kursust või on nõus mulle “seda maailma valgustama”, palun kirjutage mulle! Ka Estella Elisheva´le on see väga hea “lavakool” – pole midagi paremat, kui ennast kõrvalt näha. Kui ta kunagi soovib näiteks loenguid pidada või suure auditooriumi ees kõneleda, siis selliste videoklippide tegemine arendab kõvasti. Olen täiesti veendunud, et kui postitame juba näiteks kolmekümnendat videot ja teeme tagasivaate tänasele vlogile, siis naerame kogu südamest kui üle kivide ja kändude see algus oli. Aga iga algus ongi raske – sellest ei tohi ennast heidutada lasta. Mina noorena tegin seda – ei tahtnud kunagi enne midagi üles panna – avalikustada, kui see oleks täiuslik, aga kahjuks täiuslikkust taga ajades võib juhtuda see, et paljud vahvad projektid jäävadki avaldamata. Nii et minu soovitus oma lapsele on see, et tehes just õpibki ning enda vastu ei tohi liiga kriitiline olla.

Igal juhul loodan, et teile vlog meeldib! Kirjutage (video alla või mulle FB-sse), millest te tahaksite, et Estella Elisheva kõige enam vlogib!