NordenBladet — Kanta-Häme kohtus on menetluses 2000. aastal sündinud Forssa noormehe asi, mille kohaselt oli ta alaealisena pannud toime raske kuriteo. Poisi isa ja ema süüdistatakse omakorda rahapesus. Noormees kasutas ära ühe Malta veebikasiino IT-viga, registreeris end vale sünniajaga ja sai oma pangaarvele lõpuks üle 252 000 euro.

Mängusüsteemis sai klient lasta raha tagastada nii, et raha tagastati nii online-kontole kui pangaarvele. Noormees kasutas süsteemiviga enda kasuks kokku 417 korda kuu aja jooksul 2017. aasta aprilli- ja maikuus. Veebikasiino töötaja avastas selle 2017. aasta juulikuus, vahendab Yle.

Isa süüdistatakse rahapesus, kuna ta sai poisi arvelt enda pangakontole ligi 14 000 eurot. Ema sai oma arvele 2300 eurot ja üle 5000 euro maksnud mootorratta, mille eest maksti kuritegelikul teel saadud rahaga.

Prokurör nõuab noormehele aasta ja 8 kuu pikkust vangistust. Isale nõuab prokurör 5 kuu pikkust tingimisi vanglakaristust ja emale samuti tingimisi karistust. Kohus teeb otsuse 3. septembril.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT