NordenBladet — Soomes on läinud bussid seest väga palavaks. Mõni bussijuht peab 10-tunnise vahetuse mööda saatma 50-kraadises kuumuses. Bussides on kuum nii juhtidel kui reisijatel. Põhjus on selles, et paljudes bussides puudub konditsioneer või on see rikkis, vahendab Iltalehti.

Omavalitsused nõuavad küll konkursi tingimustes, et bussides oleks konditsioneer, aga seda hiljem ei kontrollita.

Bussis saab küll kuuma ilmaga avada aknaid, aga sellest on vähe abi.

Soome bussijuhid juba kurdavad, et ajud sulavad. Bussijuhid julgustavad reisijaid kaebama omavalitsustele, et nood kontrolliksid, mis toimub. Bussijuhile kurtmine ei muuda midagi.

Bussijuhtidel on kuumaga eriti raske, kuna nemad ei saa teha töökohal pause, mis on ette nähtud. Põhjus on selles, et bussijuhtide töökoht pole ametlikult mitte buss, vaid garaaž. Töötervishoiu inspektorid käivad busse kontrollimas vaid talvel, aga sel tegevusel puudub sügavam mõte. Bussijuhtide väitel peaks töötervishoiuarst tulema nüüd ja istuma kuumaga bussis 4,5 tundi.

Bussijuhtidel on kuumaga ette tulnud tervisehäireid, aga õnneks pole suuremaid õnnetusi veel olnud. Erinevalt reisijatest pole bussijuhil võimalik kuumast bussist välja hüpata ja end jahutada. Ainus võimalus on bussijuhil visata kingad jalast ja sõita paljajalu.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT