NordenBladet — Ida-Helsingisse Olavinlinnantie parkla kõrvale ujula ja Itäkeskuse vahel on tekkinud külmkappide surnuaed. Praegu on kohale toodud neli külmkappi. Kohalikud inimesed on täheldanud trendi, et parklates, kus varem oli süüdatud autosid, on nüüd hakanud tekkima prügilad. Paar nädalat tagasi pandi tähele, et parklasse oli kohale toodud üks külmkapp. Helsingi keskkonnaametist mingit vastust ei tulnud. Nüüd on külmkappe juba neli, vahendab Ilta-Sanomat.

Veidi eemal oli pikalt seisnud ka üks pesumasin, aga see on nüüd ära viidud. Inimeste jaoks on arusaamatu, miks ei viida külmkappe veidi eemal asuvasse jäätmejaama, kus neid tasuta vastu võetakse.

Külmkappide metsa alla toomise puhul võib olla tegemist keskkonnakuriteoga, kui külmkappidest imbub välja keskkonnaohtlikku freooni.

Helsingi keskkonnatöötaja väitel on tegemist jäätmekäitluseeskirjade rikkumisega. Selliseid asju on täheldatud viimasel ajal paljudes parkides ja haljasaladel. Inimestel on millegipärast arvamus, et kui keegi paneb kuhugi midagi maha, siis on ka teistel selleks õigus. Keskkonnaametnikud käivad regulaarselt asju ära toomas ja kui keegi vahele jääb, siis saab karistada. Helsingis peetakse asjade toomist parkimisplatsile eriti kummaliseks seetõttu, et linnas on tipptasemel jäätmekäitlussüsteem. Jäätmejaama (sorttiasema) saab pea kõike ära viia tasuta ja need on avatud igal argipäeval hilisõhtuni.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT