NordenBladet — Soome maksuameti nimel saadetakse jälle valeteateid. Elektronposti teel levivas petukirjas antakse teada 244,79 euro suurusest maksutagastusest. Maksuameti logoga kiri on aga koostatud kehvas soome keeles. Sõnumi abil püütakse saada inimeste krediitkaardi ja arveldusarve andmeid, vahendab yrittajat.fi.

Tasub meelde jätta, et maksuamet ei küsi kunagi krediitkaardi ega arveldusarve numbreid elektronkirja või sms-sõnumi teel. Klientidel palutakse kiri kustutada ilma seda avamata.

Suurem sarnane petukirjade laine oli möödunud aasta sügisel. Siis oli tagasi saadavaks summaks märgitud 318,112 eurot, selleks tuli end ühel „leheküljel” netipanga tunnustega sisse logida. Lehekülg meenutas maksuameti lehekülge veebis.

Selliste sõnumite eesmärk on saada inimese käest teada krediitkaardi ja netipanga andmed. Kui inimene on kuhugi sellisesse kohta oma andmed edastanud, siis tasub lasta kaart kohe kinni panna.

Petukiri võib saabuda ka sms-i teel. Maksuametilt võib tulla küll meeldetuletus sms-i teel, aga maksuamet ei küsi kunagi sms-i teel kliendi andmeid.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT