NordenBladet — Soome keskkriminaalpolitsei avaldas 8 kõige tagaotsituma kurjategija fotod (Tuomo Ahonen, Kutaibah Ghannoum, Jani Kellokumpu, Aram Kohnepushi, Ville Lehmusmetsä, Richard Stig-Ole Lundberg, Arto Sakari Olkkonen), nende seas endine Cannonballi boss – Janne ”Nacci” Tranberg.

Tuomo Ahoneni kohta on välja antud kaks Euroopa vahistamismäärust. Ahonenil on kandmata aasta ja kolme kuu pikkune vangistus. Sellele lisaks kahtlustatakse teda pettuses ja raamatupidamiskuriteos. Ahonen on Soome kodanik.

Süüria kodanikule Kutaibah Ghannoum´ile on välja antud Euroopa vahistamismäärus. Teda kahtlustatakse ebaseadusliku immigratsiooni korraldamises. Kuriteoga on saadud tulu vähemalt 220 000 eurot.

Jani Juhani Kellokumpu on Rootsi ametkondade poolt Euroopas tagaotsitavaks kuulutatud isik. Kellokumpu kohta on välja antud kaks Euroopa vahistamismäärust, mis on seotud tapmistega. Kellokumpu varjab end tõenäoliselt Soomes. Ta on 1981. aastal sündinud Rootsi kodanik.

Aram Kohnepushi on 1988. aastal sündinud Iraagi kodanik. Tema kohta on välja antud Euroopa vahistamismäärus, mis puudutab pettusi, võltsimisi ja muid kuritegusid, mida on kokku üle 30. Kuritegudega teenitud tulu on ligi 600 000 eurot.

Ville Tapani Lehmusmetsä´le on välja antud Euroopa vahistamismäärus, mis puudutab kandmata jäänud 7 aasta ja 5 kuu pikkust vangustust narkokuriteo eest. Lehmusmetsä on sündinud 1986. aastal ja ta on Soome kodanik.

Richard Stig-Ole Lundberg on 1986. aastal sündinud Soome kodanik. Tema kohta on välja antud Euroopa vahistamismäärus, mis puudutab kolme aasta ja 8 kuu pikkust kandmata vanglakaristust röövi ja narkokuriteo eest.

Arto Sakari Olkkonen kohta on välja antud Euroopa vahistamismäärus, mis puudutab aasta ja 11 kuu pikkust kandmata vanglakaristust narkokuriteo eest. Olkkonen on 1971. aastal sündinud Soome kodanik.

Soome kodanikule Janne Petteri “Nacci” Tranberg´ile on välja antud kaks Euroopa vahistamismäärust, mis puudutavad kandmata karistust pikkusega aasta ja 9 kuu, samuti kahtlusi maksupettuses.

Vihjed tagaotsitavate kohta palutakse edastada otse keskkriminaalpolitseile telefonil +358 50 440 1800 või e-postil wanted.krp(at)poliisi.fi.

Kokku on Soomes tagaotsitavad ligi 130 inimest.

Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT