NordenBladet — USAs läbi viidud uurimuse kohaselt on Facebooki kasutamine noorte hulgas alates 2015. aastast järsult kukkunud. Noored kasutavad rohkem Instagrami ja Snapchati. Soome noored räägivad, et Facebooki kasutavad vanurid. Noored leiavad oma sõbrad üles Instast, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome noored tunnistavad, et kasutavad põhiliselt Instagrami ja Snapchati, väga vähe aga Facebooki. Facebooki kaudu ollakse ühenduses põhiliselt sugulastega, kes ei kasuta muid teenuseid.

Soome neiu tunnistab, et Facebookis kasutab vaid Messengeri, et olla ühenduses oma klaveriõpetajaga. Teine neiu räägib, et Facebookis on ainult vanaemad. Seal ei toimu midagi huvitavat.

Paljud noored pole omale üldse teinud Facebooki profiili, kuna ei pea seda vajalikuks. Facebooki kasutavad noorte arvates põhiliselt 25-aastased ja vanemad. Facebook on noorte jaoks koht, kuhu nende vanemad panevad üles oma reisipilte ja sugulased küsivad, kuidas läheb.

Facebook on kaotanud noorte hulgas populaarsust, kuna seal küsitakse vanust, mida Instagramis ei tehta. Instagrami pannakse üles vähe ja valitud pilte.

Noorte arvates ei juhtu midagi, kui Facebook üldse ära kaob. Suhelda saab Snapchati kaudu.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT