NordenBladet – Eile pidasime koduaias Estella Elisheva (12) ja Ivanka Shoshana (10) ühissünnipäeva. Estella alustas hommikut 4km jooksu ning värske smoothiega, Ivanka valis riideid, mida külaliste saabudes kanda.  Minul algasid ettevalmistused juba kolmapäeval. Mitu päeva vuntsisin aeda korda, niitsin muru ning reedel hakkasin toite ette valmistama – kogu menüü tegin algusest lõpuni ise. Menüü oli samas hästi lihtne – makaronisalat, ahjukartul, viinerid, värske salat ja puuviljad ning magustoiduks vaarika-maasika-mustika-banaani vahukoore tordid. No ja siis veel popkornid ning Balbiino jäätised!

Kindlasti olete te näinud seda rahulolevat nägu, mille lapsed ette manavad, kui nad jäätist söövad? Aga olete te näinud laste nägusid, kui aeda sõidab jäätisemasin ning tõstab maha 12 suurt kasti jäätist – igas kastis 20-40 jäätist?! Kui te seda nägu näinud pole, siis ma kirjeldan.. Tegelikult ma vist pole suuteline seda kirjeldama, usun, et ka parimatel kirjanikel läbi ajaloo jääks siinkohal sõnadest puudu. Ühesõnaga sõitis meile aeda Balbiino Jätsiabi ning tegi meie väikestele sünnipäevalistele meeldejääva kingituse. Nii meie kui naabritegi külmutuskapid on veel pikka aega jäätist triiki täis. Suur aitäh Balbiino!

Estella oli sünnipäevaks välja mõelnud hulgaliselt põnevaid mänge – aaretejahist kuni erinevate sportmängudeni. Ta on hästi loov – väheste vahenditega oskab põnevaid asju välja mõelda. Kolm sõbrannat jäid meile ka ööseks, tüdrukud mängisid pikalt Aliast, Monopoli ning lõimusid – nimet osad külalised Estellal olid vene keelse kodukeelega ning teised jälle eesti keelsed. Koolis (Tallinna Juudi Kool) räägib Estella vene keelt aga muusika tundides (Saku muusikakool), trennis ning naabritega jällegi eesti keelt. Ilm oli super ning meie väike aiapidu õnnestus igati!

https://www.instagram.com/p/BjPYhR3g-_b/?taken-by=estella.elisheva