NordenBladet – Olen viimased päevad peaaegu kõik õues veetnud. Ilm on erakordselt ilus (kuni 27 kraadi sooja) ning nauditav on vaadata, kuidas esimesed kevadlilled juba õitsevad ning puudel ja põõstastel puhkevad pungad. Talvel lume alt välja tulnud viimased lehed ja oksterisu on riisutud ning esimene niitmine on ka aias tehtud. Aed tundub kohe nii värske ja puhas – rõõm nii vaadata kui aeda nautida. Hea meel on ka selle üle, et eelmisel aastal Hansaplant´ist (vt. veebilehte SIIT) ostetud ja aeda istutatud 100 harilikku elupuud “Brabant” (100cm pikkused taimed 100tk maksid koos koju toomisega 600.- EUR) on kõik jõudsalt kavama läinud ning viskavad juba ka pikkust.

Tegin laste jaoks ära ka pisikese maasikapeenra – tegin korraliku, kus kangas all ja puha – aga tulemus mulle üldse ei meeldi. Ei sobi meie looduslikku keskkonda. Plaanin selle ümber teha nii, et kivide asemele saaks puidust äärised ning peenra vahekohtadesse/ äärde multsi. Hetkel on seal vaid üks peenar aga tahan sinna teha peenraid juurde, et oleks koht ka tippsibulatel, petersellil, murulaugul jne. Istutasin kasvuhoonde ära ka tomatid (sellel aastal sordid Vilja ning Terma – hind 1.40 EUR per taim), tilli ning salatilehed.

Aianduskeskused (nagu ka raamatupoed) on mul kaks nõrkust, kust ma kunagi ei suuda tühjade kätega tagasi tulla. Aed on ka nii suur, et kümme korda tuleb shopata enne kui midagi kuskilt välja hakkab paistma. Tegin oma selle aasta esimesed shoppingud aianduskeskuses Hortes, kust ostsin 15 tomatitaime, kolm uut valgesõstra põõsast (Bajana hinnaga 8.90 EUR tk ja 2x Witte Hollander hinnaga 10.90 EUR tk), okaspuuväetist (15kg pakk 22.90), tippsibulat White Globe (0,25kg pakk 1.35), veel kaks piparmünti (4.50 tk), 20 Peiulille ( 0.80tk), 4 pakki salatiseemneid Grand Rapids (0,85 tk), 4 pakki tilliseemneid Mammoth (0,85 tk), 2 pakki murulauku Prager (1.65 EUR tk) ning 2 pakki murulauku Jowisz (0,85 EUR tk), 2 pakki Rukkilille seemneid (0,95 tk) ja 5 pakki Sidrunmonarda seemneid (1,15 EUR tk). Teepeale jäi veel teinegi aianduskeskus Nurmiko, kust ostsin 6 heleroosat Roosbegooniat (3.50 tk) ning ühe suvelille ampli (13.80). PS! Samasugune ampel oli Horteses 21.- EUR-i, nii et ma tundsin ennast kohe mõnusalt võidus. 🙂