NordenBladet — Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni liikmed viibivad uuel nädalal Strasbourgis Prantsusmaal assamblee tänavusel teisel osaistungil, kus tähelepanu keskmes on inimõigustega seotud teemad.

Eesti delegatsiooni esimehe ja ENPA asepresidendi Marianne Mikko sõnul tuleb tõsine töönädal. „Arutleme teemadel, nagu kuivõrd Euroopa ajakirjanikel on võimalus töötada demokraatia valvurina, kuivõrd erakorralise olukorraga riigid nagu Ukraina, Türgi ja Prantsusmaa järgivad õigusriigi printsiipe, ning kolmandaks, kuidas järgitakse kübersõjas inimõigusi,“ ütles Mikko.

Istungil on arutelu all veel kliimamuutusi käsitlev Pariisi kokkulepe, ravimitele mittealluv tuberkuloos Euroopas, olukord Liibüas, terroristliku rühmituse ISIS rahastamine, riigisiseste migrantide humanitaarsed vajadused ning migreerunud laste integreerimine, toetamine ja kaitsmine läbi kohustusliku hariduse.

Kammertooni nädalale annab Mikko sõnul aga sõltumatu komisjoni raport korruptsioonist ehk nn kaaviaridiplomaatiast, mis avalikustatakse täna õhtul ENPA kodulehel.

Eesti delegatsioon on ENPA istungil koosseisus Marianne Mikko, Tiit Terik ja Jaak Madison.

 

Allikas: Eesti Riigikogu