NordenBladet — Värske uuringu järgi on Soomes kõige väiksem palgavaeste osakaal Euroopa Liidus. Eestis on palgavaeseid kolm korda rohkem. Soomes on palgavaeseid vaid 3,1 protsenti töölkäijatest. Eestis on vastav number kolm korda suurem – 9,6 protsenti. Kõige rohkem on Euroopa Liidus palgavaeseid Rumeenias – tervelt 18,9 protsenti. Euroopa Liidu keskmine on 8,9 protsenti.

Eesti on üks suurema palgavaesuse tasemega riike Euroopa Liidus, Eesti olukord on palgavaesuse osas kehvem kui Lätis ja Leedus.

Sarnaselt Soomele on Euroopa Liidus vähem palgavaeseid Tšehhis, Belgias, Iirimaal ja Taanis. Palgavaeseid on lisaks Rumeeniale rohkem Kreekas, Hispaanias, Luksemburgis ja Itaalias.

Luksemburgis on suur palgavaesus, kuna seal töötab palju madalapalgalisi immigrante, peamiselt portugallasi.

Käesolev uuring tehti 2016. aastal, eelmine 2010. aastal Võrreldes eelmise uuringuga on olukord kõige rohkem halvenenud Ungaris ja kõige rohkem paranenud Leedus.

Vaesusohus elavateks inimesteks loetakse neid, kes elavad vaesuspiiril majapidamistes. Vaesuspiiril on sellised majapidamised, kus sissetulek moodustab vähem kui 60 protsenti mediaansissetulekust.

Palgavaeste osakaal Euroopa Liidus, allikas Eurostat, graafika Yle.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT