NordenBladet — Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon kohtub Ida-Virumaa kohalike omavalitsuste esindajatega, et saada ülevaade korruptsioonivastase seaduse rakendamisest.

Erikomisjoni esimehe Andres Herkeli sõnul on oluline saada ülevaade, kuidas on Ida-Virumaa kohalikes omavalitsustes korraldatud korruptsioonivastase seaduse nõuete rakendamine ning mida on tehtud, et korruptsiooniriske maandada. Samuti on esimehe sõnul tähtis, millised on korruptsiooni ennetamiseks välja töötatud sisekontrolli meetmed. „Soovime teada saada, kuidas on tagatud tegevuste läbipaistvus, korruptsiooni ennetamine, ametiisikute korruptsioonialase teadlikkuse tõstmine ja kohustustest kinnipidamise kontrollimine.“

Herkel rääkis, et Riigikogus on praegu päevakorral ka eelnõu, millega soovitakse välistada korruptsioonikuriteo eest karistatust omavate isikute töösuhted omavalitsustega. „Tutvustame eelnõu ka Ida-Virumaal kohalike omavalitsuste esindajatele,“ ütles esimees. Herkeli sõnul seab eelnõu täiendavad tegevuspiirangud volikogu liikmetele, kes töötavad hallatava ametiasutuse juhina või kuuluvad omavalitsuse ühingu juhatusse või nõukogusse. „Selliseid ja muid korruptsiooniteemalisi näiteid Ida-Virumaa omavalitsustes paraku jätkub,“ lisas ta.

Täna kohtub erikomisjon Jõhvi vallavalitsuse ja volikogu ning Kohtla-Järve linnavalitsuse ja linnavolikogu esindajatega. Reedel kohtutakse Narva linnavalitsuse ja linnavolikogu esindajatega.

Väljasõiduistungil osalevad veel erikomisjoni aseesimees Anneli Ott ning liikmed Jaanus Marrandi ja Mart Nutt.

 

Allikas: Eesti Riigikogu