NordenBladet – Sellel aastal on meil plaanis mitmed uued põnevad projektid. Tutvustame skandinaavlastele Skandinaavia siseselt erinevaid huvitavaid sihtkohti ent ka kvaliteetseid, erilisi ja luksuslikke premium klassi reisisihtkohti Euroopas. Seetõttu oleme välja töötamas siseturismile keskenduvaid projekte “Surprising Stockholm”, “Outstanding Oslo”, “Lovable Lapland” jne ning Euroopa kauneid sihtkohti kajastavaid kokkuvõtteid nagu näiteks “Incredible Italy”.

Eelmisel aastal tegime suure uuringu, mille põhjal selgus, et NordenBladet´i keskmine lugeaja on 45-55+ aastane jõukas,  iseseisev ja edukas Skandinaavia naine. OHMYGOSSIP-lehtede keskmine lugeja on natuke noorem – 32-48 aastane kõrgharidusega, seiklushimuline ning pereväärtusi hindav naine. Teades seda statistikat, viime ka oma tegevus- ja turundusplaani sellega rohkem kooskõlla ning toome uudistesse rohkem luksuskaupu, kõrgtasemel planeeritud reise, ekskulsiivseid emotsioone ning võimalusi raha kvaliteetseks kulutamiseks ning elust maksimumi võtmiseks.

Meie lehtede põhilugejad, jõukad kõrgharidusega ja lastega naised, on selle privileegi ausalt välja teeniunud – lisaks andekatele otsustele, suurele tööle ja pühendumisele, tuleb osata ka puhata ning oma väärtuslikku aega maksimaalselt hästi kasutada. Meilt otsitakse aina enam pigem üle keskmise (või lause kordi üle keskmise) kallist, kvaliteetset ja hästi korraldatud kvaliteetteenust ning hästi orgarniseeritud tegevusplaane. Otsingusüsteemides on otsituimad ööbimised peredele 220 – 580 eur  per öö/per hotellituba, luksuskaupade ja kodutarvete shoppinguvõimalused ning elamusturism. Meie lugejal on piisavalt raha aga napib tihti aega – seetõttu soovib ta leida meie kaudu vaid  hästi organiseeritud, läbimõledud ning kvaliteetseid lahendusi.

https://www.instagram.com/p/BeEC0RMj1Pd/?taken-by=estella.elisheva

Jaanuaris, kui käisin tütre Estella Elishevaga Soome MATKA 2018 turismimessil NordenBladet´it ja OHMYGOSSIP´it esindamas, kohtusin juhuslikult Original Sokos Hotel Helsinki lobby baaris, kus õhtustasime, Lapin liitto (Regional Council of Lapland) turismieksperdi Satu Luiro´ga. Rääkisime pikalt Soome sise- ja välisturismist, Lapimaast ning koostöövõimalustest. Teinekord on just sellised ootamatud kohtumised aluseks huvitavate ideede sünnile ning  huvile mõne piirkonna vastu. Satu oli kahtlemata professionaal ning Lapimaa on koht, mida peagi aktiivsemalt kajastada soovime! Olgu öeldud, et mind on põlismetsad ja Põhjala alati huvitanud — see on lihtsalt nii müstiline piirkond, et sellele vastu vaielda on võimatu!

Nagu te juba teate, siis soovitame me käsi südamel vaid neid sihtkohti/hotelle/restorane, kus ise käinud oleme, ning mille kvaliteeti me ise julgelt lugejale soovitame. Pole üllatus, et tihti on nii, et hotellil on küll viis või rohkem tärni aga teenindus ei kannata kriitikat, samas kui võid leida muheda, mugava, luksusliku ja privaatsust pakkuva kvaliteetse koha väljaspool turismipiirkonda sootuks väiksema tärnide arvu eest. Võid pettuda toidu kvaliteedis üle reklaamitud restoranides ent samas ka tunnistada, et vähem kui viis tärni ongi tihtilugu pehmelt öeldes saast. Soovitame teile vaid seda, kus ise oleme käinud ning kuhu läheksime hea meelega ka tagasi. Küsimus ei ole selles, kus rohkem kulutada, vaid kust parema emotsiooniga tagasi tulla! Kõik me soovime raha säästa aga hea emotsiooni nimel ei pea liigseks ka vahel üle maksta – me elame üks kord, ning soovime võtta sellest maksimumi!

Avafoto: Perereis lastega, Rootsi (NordenBladet/Helena-Reet Ennet)