NordenBladet — Väga paljud naised on kimpus madala enesehinnangu ning kõige muuga, mis seotud väljanägemisega. Korraldati uuring ja sellest ilmnes väga kurb asjaolu, vahendab Metro.

Fitnessiga tegelev firma FitRate koostas küsitluse, millele vastas ühtekokku üle tuhande inimese. Uuringust selgus, et mida kõrgem on kehamassiindeks, seda ebakindlamana naised end keha suhtes tunnevad. “Uuringu kohaselt olid enesekindlamad need naised, kelle kehamass oli alakaaluline ja kehamassiindeks jäi alla 18,5. Need naised, kelle indeks oli 18,5-24,9, olid keskmise enesekindlusega ja suurema kehamassiindeksiga naised olid väga madala enesehinnanguga,” tõdes FitRate.

Tervislikul viisil kõhnumisega tegelev FitRate tuletab meelde, et sale piht ei tähenda alati seda, et inimene on terve. “Kuigi sellist kehatüüpi reklaamitakse, kui iluideaali, ei tähenda saledus kõigi puhul alati tervislikkust. Teatud rasvad võivad olla eriti ohtlikud ja toota komplikatsioone, nagu näiteks nõrk immuunsus, viljatus ja kasvu pidurdumine,” ütleb FitRate.

Mis aga puudutab mehi, siis nendelt saadud tulemused ei valmista muret. Tulemus näitas, et mehed olid oma kehaga rahul siis, kui nende kehakaal oli tervislikus numbris ja tundsid samu emotsioone ka oma väljanägemise osas. Uuringus ilmnes lisaks, et ülekaalulised mehed hindasid oma keha samasuguselt, kui naised, kelle kehamassiindeks oli tervislik.

Avafoto: NordenBladet