NordenBladet — Riigikogu konverentsisaalis toimub homme sotsiaal- ja majanduskomisjoni ühisistung, kus Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu tutvustab möödunud aasta töökeskkonna ülevaadet.

Avalik istung algab kell 14 ja otseülekannet sellest saab jälgida Riigikogu kodulehel.

Sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt ütles, et töösurmade arv oli mullu viimase kahe kümnendi väikseim. „Tööõnnetusi ei saa pidada töökeskkonna lahutamatuks osaks ja iga töösurm on liiga palju. Tööandjatel ja töötajatel tuleb tegutseda selle nimel, et ohutu ja tervist säästev töötamine muutuks ühiseks prioriteediks ja töökultuuri loomulikuks osaks.“

Majanduskomisjoni esimees Sven Sester rõhutas, et suur osa ettevõtteid mõistab, et tööõnnetuste vältimine on neile endile kasulik. „Mida vähem saavad inimesed tööl viga, seda vähem jäävad nad töölt kõrvale ja seda vähem jääb tööd tegemata,“ rääkis Sester. Tema sõnul saab ohutuma töökeskkonna loomisega ennetada töötajate tervise kahjustumist ja sellest tekkida võivat suurt rahalist kulu ettevõtetele.

Tööinspektsiooni andmetel ei ole mullu juhtunud tööõnnetuste arv eelneva aastaga võrreldes märkimisväärselt kasvanud, kuid kasvanud on raskete tööõnnetuste arv.

Istungile on kutsutud Eesti Tööandjate Keskliidu, Eesti Ametiühingute Keskliidu, Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO), Sotsiaalministeeriumi ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajad.

 

Allikas: Eesti Riigikogu